Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

142 milliárd forint turisztikai beruházásokra

2013. January 21. 09:18
142 milliárd forint turisztikai beruházásokra
Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok forrásainak köszönhetően az  NFÜ tájékoztatása szerint öt régióban kezdődhetnek meg turisztikai fejlesztések. Az egészségügyi turizmusra külön fókuszálnak.

új széchenyi terv


Több mint 142 milliárd forint értékben, 180 nyertes projekt valósulhat meg az Európai Unió és a magyar állam több mint 60 milliárd forintos támogatásával.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című kiírás 89 nyertes projektjével olyan természeti vagy kulturális örökségek, illetve turisztikai létesítmények kialakítása és fejlesztése történik, amelyekkel jelentősen tovább növelhető a külföldi és belföldi turisták száma.

A pályázati felhívásban érintett öt régióban - Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, illetve Észak-Alföld - több mint 37,5 milliárd forint összköltséggel, csaknem 29 milliárd forint uniós támogatással kezdődhetnek el a projektek.

Az egészségipar kitörési pontként jelenik meg az Új Széchényi Tervben, külön fókuszálva az egészségturizmusra, ezen belül is az egészségügyi turizmusra. A közelmúltban hozott döntéseknek köszönhetően ezen a területen 31 fejlesztés kezdődhet el, a számukra megítélt támogatás 16 milliárd forint.

A gazdaságfejlesztési és munkahely-teremtési szemponton túl a turizmus elősegíti a helyi hagyományok fennmaradását, a kulturális és természeti értékek bemutatását, javítja az országról kialakult képet, és jelentős szerepe van az elmaradott térségek felzárkóztatásában, a vidéki népesség megtartásában is.


Forrás: hirkozpont.magyarorszag.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu