Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

12,5 milliárdos ötcsillagos hotel nyílik jövőre Budapesten

2017. May 22. 09:40
12,5 milliárdos ötcsillagos hotel nyílik jövőre Budapesten

Mintegy 12,5 milliárd forintból épül új ötcsillagos szálloda a Párisi Udvarban, a hotelt a tervek szerint jövő május végén adják át. A beruházás költsége tartalmazza az ingatlan vételárát is, a műemléki védettség alatt álló épületet az eredeti állapotának megfelelően újítják fel. 

Az üzleti utazókra fókuszáló hotel 110 szobás lesz, 18 lakosztállyal, wellnes-részleggel és konferenciatermekkel. A kivitelezési költségek egymilliárd forinttal nőttek, mivel az épületdiagnosztika alapján teljesen újra kellett tervezni az egész épületet, mert annak levéltári adataival a valóságos állapota és anyaga nem egyezett. A tervek szerint a főbejárat a Petőfi utca felől alakítják ki, a Ferenciek tere és a Petőfi Sándor utca közötti pedig passzázs folyamatosan nyitva lesz a szálloda üzemelése alatt. 

 

A Párisi Udvarban ötcsillagos szállodát alakítanak ki mintegy 12,5 milliárd forintból, a Párisi Udvar Hotelt jövő május végén adják át

A Párisi Udvarban ötcsillagos szállodát alakítanak ki mintegy 12,5 milliárd forintból, a Párisi Udvar Hotelt jövő május végén adják át

 

Az épületet 2014 óta terevezik, az eredeti épületet 1909-ben építetták. Érdekesség, hogy a homlokzat Európa legnagyobb kerámia homlokzata, több mint 400-féle Zsolnay-kerámia borítja. 2014 nyarán nyílt, többfordulós nemzetközi pályázaton az épületet a Mellow Mood csoport magyar projektcége, a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól, a vételár 2,1 milliárd forint volt. A belvárosban tucatnyi szállodát birtokolnak és üzemeltetnek, mintegy ötszáz embert foglalkoztatnak, a Párisi Udvar Hotel Budapest a 13. szállodájuk lesz.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu