Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Változásra van szükség a Magyar Fürdőszövetségben - interjú az újonnan megválasztott ügyvezető elnökkel, Czeglédi Gyulával

2014. May 15. 05:00
 Változásra van szükség a Magyar Fürdőszövetségben - interjú az újonnan megválasztott ügyvezető elnökkel, Czeglédi Gyulával

A Magyar Fürdőszövetség májusi közgyűlésén, Bükfürdőn Czeglédi Gyulát, a  Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatóját választották meg a szervezet új ügyvezető elnökének. Ennek kapcsán adott interjút a Belföldi híreknek.

Czeglédi Gyula, Hungarospa
- Hogyan értékelné a kinevezését?
- Meglepett a választás eredménye. Az előző 4 év ügyvezető elnöke, Vancsura Miklós és jómagam kaptunk jelölést a pozícióra, én 27 szavazatot kaptam, az eddigi ügyvezető elnök pedig 19 szavazatot kapott. Ezt én úgy értelmezem, hogy a tagság változást szeretne a Fürdőszövetség eddigi munkájához, stílusához képest.

- Hogyan tovább? Mi lehet a változás iránya?
- Már most lehetőségem volt a napirendi pontokat követően egy "székfoglaló beszédet" tartani, amelyben gyorsan átgondoltam, hogy mik is lehetnek azok a  problémás pontok, amelyek miatt új ügyvezetőt választott a Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése. Úgy gondolom, hogy szükség van mind a szervezeten belüli korrekcióra, mind működésbeli változtatásra. Sokkal szélesebbre, demokratikusabbra kell nyitni a szervezet "kapuit", a tartalmas munkához meg kell ugyanis tudnunk, hogy mit várnak el a szüvetség tagjai.
Magyar Fürdőszövetség, közgyűlés
Ennek érdekében az új vezetőség meg is tartotta a választmányi ülését, ahol arról döntöttünk, hogy a tagságot megkérdezzük arról, mit szeretnének, mit várnak el a Fürdőszövetség új és újjáválasztott vezetőitől. Május végéig várjuk majd a javaslatokat. A választmány abban is egyetértett, hogy szükséges a munkaszervezet felbővítése annak érdekében, hogy legyen egy olyan operatív ember, akinek az a munkája, hogy a szövetség különböző szervezeteivel. Egyetértettünk abban is, hogy a kisebb, veszteségesen működő fürdőket segíteni kell, például tanácsokkal, szakmai konzultációkkal.

Kiemeltem továbbá a nyitóbeszédemben, hogy a jövőben egyre többet kell foglalkoznunk azzal, hogy a magyarországi fürdőket hogyan lehet a legmegfelelőbben pozicionálni, hogy az egészségturizmus ismét a kiemelt kategóriába tartozzon.

 

MCOnet-KT

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu