Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

A magyar szállodák foglaltsága és az átlagár is javult tavalyhoz képest

2015. July 14. 11:45
 A magyar szállodák foglaltsága és az átlagár is javult tavalyhoz képest

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a turizmus a nemzetgazdaság egyik húzóágazataként ismét bizonyított: a tavalyi azonos időszakhoz képest 10,1%-kal több, 67,8 Mrd forint szállásdíjat fizettek ki a kereskedelmi szálláshelyeken.

Január-májusban 3,4 millió vendég 7,9 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégszám 8,2%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 6%-kal haladja meg a tavalyi értéket.  A turizmus töretlen növekedéssel zárta a tavaszt is: májusban 960 ezer vendég 2,25 millió éjszakát töltött el hazánk kereskedelmi szálláshelyein. A vendégek sokat is költöttek pihenésükre, a 19,7 milliárd forint szállásdíj-bevétel 7,4 %-kal több mint az előző évi érték, és mindeközben a szállodák foglaltsága és az átlagár is javult.

 

 Nemzetgazdasági Minisztérium

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a turizmus a nemzetgazdaság egyik húzóágazataként ismét bizonyított
A SZÉP kártya népszerűsége mellett láthatóan a magyar vendégek a fizetésükből is többet költenek hazai utazásra - állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium. A beutazó turizmusban kulcsszerepe van annak, hogy Magyarország egy nagyon jó ár-érték arányú utazási célpont, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően folyamatosan tud újat, érdekeset és általában a vártnál is jóval többet nyújtani a látogatóknak. A 10 legnagyobb küldőországból az első helyen továbbra is Németország áll, a második helyezett Ausztria lett, a harmadik helyet pedig a 10% feletti növekedést mutató Egyesült Királyság foglalja el.


NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu