Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kormányhivatalok

Vinnai Győző kormánymegbízott fogadta a Varsóba készülő tokaji boroshordót

2011. June 27. 12:26
Vinnai Győző kormánymegbízott fogadta a Varsóba készülő tokaji boroshordót
Az Európai Unió Tanácsa 2011. első félévi elnöki tisztét betöltő  Magyarország és a 2011. második félévi elnöki tisztét betöltő  Lengyelország közötti átadási ünnepségen átadásra kerülő  Tokaji borral megtöltött salánki hordó június 26-án vasárnap, Nyíregyházára érkezett.

Vinnai

A Városháza előtt Kósa Tímea Nyíregyháza MJV alpolgármestere, és Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott fogadta a Kossuth térre érkező diplomáciai kíséret tagjait, Bacskai József főkonzult, valamint Brenzovics Lászlót a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét


Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, Kósa Tímea alpolgármesterrel fogadta a Kossuth térre érkező diplomáciai kíséret tagjait, Bacskai József főkonzult, valamint Brenzovics Lászlót a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét.

Dr.Vinnai Győző kormánymegbízott is segített kipakolni a boroshordókat

Dr.Vinnai Győző kormánymegbízott is segített kipakolni a boroshordókat


- Mit gondol a lengyel-magyar kapcsolatokról?
- Több mint 200 évvel ezelőtt a Tokaji bort a Krakkói pincékben érlelték, de más sok közös pontunk van a történelem során a Lengyelekkel. Viszont azt gondolom, hogy most inkább előre kell nézni és ez a barátság megalapozhatja azt, hogy Közép-Európában összefogva a Visegrádi Négyekkel a magyar-lengyel kapcsolatokra építve újra a motorja lehessen a térség az Európai Uniónak.

Dr.Vinnai Győző

Dr.Vinnai Győző: "Azt kívánjuk a lengyeleknek, hogy hasonlóak sikeres EU elnökséget bonyolítsanak le, mint Magyarország!"


- Milyen jelentőséggel bír a mai esemény?
- Egy olyan történelmi pillanat előtt állunk, amikor is ez a hordó bor Sárospatakról megérkezett Nyíregyházára, hogy egy Közép-Európai ország, nevezetesen Magyarország  az EU soros elnökségét egy másik Közép-Európai országnak, Lengyelországnak adhatja át néhány nap múlva Varsóban.  Ezzel azt is szimbolizáljuk, hogy ennek a térségnek van jövője!


Vinnai

Kósa Tímea Nyíregyháza MJV alpolgármestere, és Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott nemzetiszín szalagot helyezett el  a legnagyobb hordón


- Mit üzenne Varsóba?
- Azt kívánjuk a lengyeleknek, hogy hasonlóak sikeres EU elnökséget bonyolítsanak le, mint Magyarország! Egyébként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, illetve Nyíregyháza kapcsolatai  a Kárpátaljai, lengyel térséggel nagyon aktívak és hatékonyak, gondolok itt például a testvérvárosi viszonyra. Ezekre a regionális kapcsolatokra építve Közép-Eupát meg lehet erősíteni.


MCOnet-Kovács Tünde


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu