Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tárgyal a Dunaferr-rel

2013. August 23. 11:00
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tárgyal a Dunaferr-rel
Az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője megkapta a nemzetgazdasági miniszter hivatalos megkeresését, amelyben tárgyalásokat kezdeményez a magyar kormány és a cég tulajdonosai között a társaság megvásárlásáról.

Dunaferr-


A kormány még a héten vételi ajánlatot tesz a Dunaferr-re - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy elhibázottnak tartják a Dunaferr 2004-es privatizációját. Hozzátette: az ár kérdése és a körülmények tisztázása nagyon fontos a kormány számára.

Tárgyalásokat kezdeményezett a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Dunaferr Zrt. megvásárlásáról, erről hivatalos megkeresést küldött az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosainak. A cég vezetése közölte, hogy a miniszter levelét azonnal továbbítják a tulajdonosoknak, és "a lehető legrövidebb időn belül" válaszolni fognak rá.

A megvásárlásról szóló döntés azután született, hogy az ISD Dunaferr Zrt. 1500 fős létszámleépítést jelentett be, amit a vállalat tartós veszteségességével indokoltak a tulajdonosok. Ha nem fogadják el az érintettek az ajánlatot, akkor a kormány feladata segítséget nyújtani minden olyan embernek, akit elbocsátanak.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu