Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Tudományos ülést tartottak a polgárőrségről a Belügyminisztérium védnökségével

2012. November 27. 16:01
Tudományos ülést tartottak a polgárőrségről a Belügyminisztérium védnökségével
A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tudományos ülést tartottak "A polgárőrség a bűnmegelőzés és a közjó szolgálatában" címmel a  Magyar Tudományos Akadámia irodaházában .
A 2012. november 26-i tudományos rendezvény védnöke a Magyar Tudományos Akadémia, a Belügyminisztérium, az Országos Polgárőr Szövetség, és a Magyar Rendészettudományi Társaság volt.

OPSZ

Tudományos ülést tartottak a polgárőrségről a Belügyminisztérium védnökségével


"A polgárőrség szervezeti struktúrájának viszonya a közigazgatás változásaihoz" alcímmel megrendezett a rendezvényen előadást tartott:

Prof. dr. Besenyei Lajos, az MTA bizottsági elnöke, az OPSZ Tudományos Tanács elnöke
Prof. Dr. Finszter Géza CSc., DSc., az MTA albizottsági elnöke
Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke
Dr. Pankucsi Márta egyetemi docens, szociológus, Miskolci Egyetem
Zámbó Péter, az OPSZ alelnöke
Arnold Mihály, a NAV vámszakmai elnökhelyettese
Interjú Dr. Túrós Andrással, az Országos Polgárőr Szövetség elnökével

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az eseményen készült interjúban kifejti: az Országos Polgárőr Szövetség immár 5 éve létrehozta a tudományos bizottságát, hiszen egyfajta tudományos kutatást is szeretne  a polgárőrség mögé felsorakoztatni. "A polgárőrök gyakorlati munkát végeznek, de tudományos támogatás nélkül ez nem megoldható" - nyilatkozta Dr. Túrós András.

Dr. Túrós András,

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is előadást tartott a tudományos ülésen


"A mai tanácskozáson felkészült, tudományos fokozatokkal rendelkező professzorok tartottak előadást, akik nagyra értékelik azt a tevékenységet, amelyet a polgárőrök végeznek. Nemcsak a közbiztonság védelme terén, hanem közösségnevelő, közösségformáló területen is." - mondta az OPSZ elnöke, majd hozzátette: "Rendkívül fontosnak tartom, hogy a tudományos munkatársaink, önkénteseink a Magyar Tudományos Akadémiával és a Rendészettudományi Társasággal együttműködve, szociológusok bevonásával segítsék a polgárőr tevékenységet".

Záróbeszédek az OPSZ 2012. november 26-i tudományos ülésénDr. Túrós András azt javasolta, hogy 2013-ban végezzenek olyan kutatást ami kimutatja, hogy az életminőség és a biztonság között milyen összefüggés van,. Emellett szeretné, ha megvizsgálnák: az új polgárőr törvénynek milyen a fogadtatása  polgárőrök körében, az önkormányzatoknál és a lakosságnál. Ebből szeretnék azt a következtetést levonni, hogy kell-e amódosítani a törvényen, vagy pedig megfelel a jelenlegi állapota.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu