Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.03. - csütörtök, Ferenc napja van.

Belföldi hírek

Tarlós Istvánt fogadta Schmitt Pál

2011. július 21. 14:00
Tarlós Istvánt fogadta Schmitt Pál

Egyórás találkozón fogadta Schmitt Pál köztársasági elnök Tarlós István főpolgármestert a Sándor palotában szerda délelőtt.

A főpolgármester a találkozót követően újságíróknak elmondta: az államfővel egyebek mellett Budapest uniós elnökség alatti kitüntetett szerepéről, ezen belül környezetvédelmi kérdésekről, a Duna-stratégiáról egyeztettek. Hozzátette: a köztársasági elnök érdeklődött a város programjáról, Budapest kulturális szerepéről, az ezzel kapcsolatos elképzelésekről és a partnervárosi kapcsolatokról is, beleértve a legutóbbi, a pekingi főpolgármesterrel folytatott tárgyalásokat is.

Tarlós István arról is beszámolt: Schmitt Pál "intenzíven érdeklődött a metróügyben tett erőfeszítések eredményeiről is". A főpolgármester arról tájékoztatta az államfőt, hogy este aláírják az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatójával a megállapodást, aminek "nem kisebb eredménye lesz, mint hogy ebben a ciklusban, ha Isten is úgy akarja, akkor elindulhat a 4-es metró".

Schmidt Pál, Tarlós István

Schmitt Pál Köztársasági elnök, Tarlós István főpolgármestert fogadta a Sándor palotában

A városvezető beszámolt a Budapest 50 legsúlyosabb problémáját tartalmazó úgynevezett fehér könyvről, amelyet el is küldött a köztársasági elnöknek. Mint fogalmazott, a fehér könyvet augusztusban egy zöld könyv követi, "hogy ne a múltról beszéljünk, azt összegezni, lezárni kellett". Kifejtette: a zöld könyv azt fogja tartalmazni, hogy mi az, "amit az első kilenc hónapban el tudtunk érni, mi az, amit a közeljövőben, továbbá a ciklusban tervezünk".

Tarlós István jelezte: megegyeztek az államfővel, hogy a továbbiakban legalább félévente találkozni fognak, a legközelebb Schmitt Pál látogat el a Városházára, és a közgyűlésben is fel fog szólalni. A Köztársasági Elnöki Hivatal később közleményben tájékoztat a találkozóról.

 

Forrás: fidesz.hu

-bá-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu