Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Tarlós István: a Fehér Könyv tényeket és adatokat tartalmaz

2011. July 07. 12:49
Tarlós István: a Fehér Könyv tényeket és adatokat tartalmaz

Le akarjuk a múltat zárni, de megengedhetetlen, hogy a kiindulási pontot eltöröljük - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester annak kapcsán, hogy bemutatták az úgynevezett fehér könyvet, melyben a főváros ötven legsúlyosabb örökölt problémáját szedték pontokba.

Valamihez viszonyítani kell a várt eredményeket, és tisztába kell lenni azzal, hogy a város vezetését milyen állapotban kellett átvenni - indokolta a fehér könyv készítését Tarlós István. Ebben a könyvben adatok és tények vannak - fűzte hozzá. A főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a tényanyagot a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai állították össze, jellemzően azok az emberek, akik korábban is itt dolgoztak. A helyzetet és a tényeket akartuk leírni, nem pedig személyeskedni - mondta el Tarlós annak kapcsán, hogy a fehér könyv nem tartalmaz neveket vagy személyre szóló vádakat. A dokumentum a 2010 októberéig tartó állapotokat rögzíti, az adatok a készítés időpontjának megfelelő pontosságúak. A főpolgármester aláhúzta: a könyv az 50 legsúlyosabb problémát tartalmazza, de senki se gondolja, hogy nincs több.

Tarlós István

Tarlós István főpolgármester

Tarlós István bejelentette azt is, hogy nem fog vitatkozni és kommentárokra reagálni. Hozzátette: vita vagy komment esetén kommentár nélkül, az adott hírforrás megnevezése mellett az internetre teszik válaszként a vita által érintett szerződést, bizonylatot, levelet, illetve határozatot, a dátum és aláírás feltüntetésével.

Ezzel az anyaggal a magunk részéről a múltat lezárjuk, de megengedhetetlen, hogy kommunikációs játékokkal eltöröljék a viszonyítási alapokat - hangsúlyozta Tarlós István. Már elindult az MSZP részéről az a közismert kampány, hogy a saját hibáikat, mulasztásaikat a feledékenységre alapozva áttolják a másik térfélre - indokolta a főpolgármester, megjegyezve: ilyet nem játszunk.A fehér könyv megjelenik a Metropolban, és még egy olyan ingyenes újságban, amellyel az előző városvezetés kötött szerződést. Elérhető lesz továbbá a főváros, a főpolgármester és György István főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán, a fővárosi Fidesz-frakcióvezető honlapján, valamint több közéleti személyiségnek, újságíróknak, politikusoknak, politológusoknak is elküldik. Várható majd egy bővebb kiadás is, ez majd az interneten teszik közzé nagyjából egy hét múlva. A könyv a Városháza saját nyomdájában készült. "Egy fillérbe nem került" - jegyezte meg Tarlós István. A fehér könyv letölthető a kapcsolódó anyagoknál.

A főpolgármester egy napilap kapcsán elgondolkodtatónak nevezte a MOL-ügy fejleményeit. Érdemes óvatosnak lenni azzal, hogy indulatból vagy érzelemből valaki mit és hogy ír le - fűzte hozzá.

Tarlós István bemutatta a Fehér Könyvet

A Fehér Könyvben a főváros ötven legsúlyosabb örökölt problémáját szedték pontokba

Emlékeztetett arra, hogy az „egyik baloldalinak mondott napilap" teljesen téves információjára hivatkozva az Alstom az első fordulóban pert nyert a főváros ellen. A médiában a napokban megjelent Alstommal kapcsolatos híreket képteleneknek és hamisaknak nevezte Tarlós István. Bejelentette, hogy az Alstom vezetője várhatóan július 21-én jön Budapestre. Ha akkor meg tudnak állapodni, a dokumentumot egy záradékkal látják el, amely szerint akkor léphet életbe a megállapodás, ha azt a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta. De felhívta a figyelmet arra, hogy július 20-a és augusztus 20-a között szinte reménytelen határozatképes közgyűlést összehívni. A metrókocsi-szerződés kapcsán a főpolgármester emlékeztetett arra, hogy egy vitás pont maradt, de ennek megoldása nem a fővároson múlik. Magyarázatképpen hozzátette: a vasúthatósági engedély ügyében a fővárosnak nincsen szerepe, a vita a francia cég és a Nemzeti Közlekedési Hatóság között zajlik. A főváros nem avatkozik a hatóság munkájába, és nem is minősíti azt - tette hozzá. Az Alstom és a hatóság között folyik a meccs, aminek el kell dőlnie. Ez nem rajtunk múlik, viszont ezen múlhat az uniós támogatás - fogalmazott Tarlós István.

 

Forrás: fidesz.hu-budapestportal.hu

-bá-

A sajtótájékoztatóról készült videó: http://onkormanyzati.tv/index.php?id=20&viewMode=video&contentid=20110706120001004&type=1

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu