Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Szép Kártya: a turizmus növekedési tendenciája nyáron is folytatódott

2013. August 16. 10:58
Szép Kártya: a  turizmus növekedési tendenciája nyáron is folytatódott
A Központi Statisztikai Hivatal által közölt első félévi vendégforgalmi adatok szerint 2013. január-június között a kereskedelmi szálláshelyet igénybe vevő vendégek száma (3,7 millió fő) majdnem 6%-kal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma (9,1 millió éjszaka) közel 5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A belföldi turizmus jó eredményeiben kulcsszereppel bír a SZÉP Kártya: júniusban 6,4 milliárd forintot, júliusban pedig közel 10 milliárd forintot költöttek el a kártyabirtokosok turisztikai és vendéglátóipari vállalakozásoknál. A három kártyakibocsátó vállalat már közel 50 ezer elfogadóhelyi szerződést kötött. Ez a több tízezer, döntően hazai, 80%-ban vidéki kkv a SZÉP Kártya bevezetése óta már közel 83 milliárd forint bevételhez jutott a kártya révén.

Nemzetgazdasági Minisztérium

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint  a  turizmus növekedési tendenciája nyáron is folytatódott

A SZÉP Kártya bevételek hozzávetőleg 65%-a (54 milliárd forint) a vidéki elfogadóhelyeknél, míg 35%-a (29 Mrd Ft) a budapesti elfogadóhelyeknél keletkezett.

Július végére mintegy 22 ezer munkáltató 860 ezer dolgozója rendelkezett SZÉP Kártyával. 2013 első hét hónapjában a kártyákra 46 milliárd forintot töltöttek fel, a költés pedig 38,5 milliárd forintot tett ki - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.


Forrás: kormany.hu

-tk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu