Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Kormányhivatalok

Széles Sándor kormánymegbízott Dr. Rétvári Bence és Dr.Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes győri látogatásáról

2013. May 21. 10:45
Széles Sándor kormánymegbízott Dr. Rétvári Bence és Dr.Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes győri látogatásáról
Széles Sándort, Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottját, a Megyei Kormányhivatal vezetőjét kérdeztük az Ipartestülettel való együttműködésről, a helyi Állásbörze tapasztalatairól, valamint a helyi Kormányablakról.
- Ön, mint kormánymegbízott és az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége március 27-én egyeztető  megbeszélést tartott a jövőbeli együttműködés kölcsönös erősítése érdekében.  Mit lehet tudni erről az együttműködésről?

Széles Sándor

- Az egyeztetésen a megyei szövetséghez tartozó  társipartestületek elnökei, ügyvezetői is részt vettek. A tárgyalás során mindkét fél egyetértett abban, hogy a párbeszéd, egymás munkájának kölcsönös támogatása közös érdek. Az Ipartestület elsősorban a mikro vállalkozások igényeinek képviselőjeként fordult a Kormányhivatal felé. A kormánymegbízott elkötelezettségének adott hangot a vállalkozói szféra támogatását, valamint a felmerült problémák hatékony megoldását illetően. A közös munka sikere érdekében a felek a közeljövőben keretmegállapodást kötnek, melyben lefektetik a kormányhivatal és az Ipartestület közös munkájának alapjait.


- Április 9-én került megrendezésre a 2013-as Győri Állásbörze, melynek különlegessége, hogy első alkalommal történt a kormányhivatal munkaügyi központjának és a Széchenyi István Egyetem Karrier Irodájának közös szervezésében.  Milyen tapasztalatokról tudna beszámolni?
- A börzét Felkészítő  Nap előzte meg, melyen az érdeklődők információkat kaptak az álláskeresésről  és az állásinterjúkra való felkészülésről, illetve az azokon történő részvételről. Az itt megszerzett tapasztalatok segítséget nyújtanak elhelyezkedésüknél.

A börze fő célja volt, hogy egy kézzel fogható  kapcsolat alakulhasson ki a cégek és a leendő munkavállalók között.  A börze célcsoportjai: az egyetem hallgatói, a diplomások, pályakezdők és szakképzett fiatalok. Az állásbörzén 55 kiállító — cégek, képzők, partnerszervezetek — vett részt. A rendezvényen a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, az EURES-T Danubius Határmenti Társulás és az AMS (Arbeitsmarktservice Österreich – Osztrák Munkaügyi Szolgálat) is képviseltette magát. A Munkaügyi Központ standjánál megjelentek hasznos tanácsokat kaptak az önéletrajz elkészítéséhez, álláskeresési tanácsadáson – béralku tárgyalás, tájékoztatás spekulatív technikáról – vehettek részt, valamint kipróbálhatták magukat próba állásinterjún, melyet még a helyszínen tanácsadóink elemeztek ki. A Társulástól és az AMS-től érkező kollégák a külföldi munkavállalás lehetőségeiről tájékoztatták az érdeklődőket.

A rendezvényen sikerét is mutatja, hogy a börzén mintegy 2000 fő vett részt. Ez a szám —tapasztalataink alapján évről-évre növekszik — is bizonyítja, hogy a cégek, vállalkozások számára remek lehetőség a személyes találkozóra a leendő munkavállalókkal, álláskeresőkkel.

Dr. Rétvári Bence,


Az együttműködést a későbbiekben is folytatni szándékozunk az Egyetemmel, mint ahogy tettük azt korábban


- Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP országos alelnöke nemrég Győr-Moson-Sopron megyébe látogatott. Minek az apropójából?
- Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP országos alelnöke, valamint Széles Sándor kormánymegbízott, a KDNP megyei elnöke április 4-én közös sajtótájékoztatót tartott a kormányhivatal Gobelin termében.

A sajtótájékoztatón két témát érintettek: az államtitkár és a kormánymegbízott a KDNP képviseletében beszámoltak az „Egy közülünk” életvédő aláírásgyűjtés eddigi eredményeiről. Széles Sándor beszámolt a megyében összegyűlt aláírásokról, s örömmel tájékoztatta a sajtót, hogy a vállalt ezer helyett ezerháromszáz aláírás gyűlt össze eddig. Reményét fejezte ki, hogy sikeres lesz a kezdeményezés, és meg fog születni az uniós jogszabály az embriók elpusztításával járó kísérletek finanszírozásának megtiltására.

Rétvári Bence gratulált a megyei eredményekhez, hiszen Győr-Moson-Sopron megye a 4 legjobban teljesítő megye között van az aláírások tekintetében. Ezt követően rátért a kormány eddigi intézkedéseinek értékelésére a legszegényebbek védelmében. Kiemelte, hogy a KDNP mindig kiemelten támogatta a kormány intézkedéseit a legszegényebbek érdekében, többek között a minimálbér emelését, mely az elmúlt három év alatt 33,3 %-kal emelkedett.

Dr.Navracsics Tibor


- 2013. április 24-én hivatalunkba látogatott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki a helyi Komrányablakot is megtekintette...
- Navracsics Tibor hangsúlyozta: „három-négy év szükséges még ahhoz, hogy a legfejlettebbek szintére felzárkózzanak a járási hivatalok, tehát az elkövetkező időszak egyik legnagyobb feladata a járási rendszer működési színvonalának, eszközellátottságának egységesebbé tétele; hogy ez mikorra érhet véget, szigorúan csak pénz kérdése, az akarat megvan hozzá, a szándék megvan hozzá, az információk is megvannak hozzá. A célom nem az, hogy egy átlagot hozzunk létre, hanem az, hogy a legfejlettebbekhez zárkóztassuk fel a többieket"

Ezután megtekintette a Kormányablakot, ahol statisztikai adatokkal alátámasztva átfogó képet adott a győri kormányablak működéséről. Miniszter úr kiemelte: az idei esztendő rendkívül fontos a kormányablakok és az okmányirodák fejlesztése szempontjából, mivel az év végéig ezek egységes rendszerré állnak össze, és az ország háromszáz pontján tesznek lehetővé gyorsabb és szélesebb körű ügyintézést.

Látogatásának utolsó állomásaként a hivatalvezetőkkel és a járási hivatalvezetőkkel közösen látogatást tett az ETO Parkban működő okmányirodában. Itt sajtótájékoztató  keretében összefoglalta és értékelte győri látogatásának tapasztalatait. A sajtó képviselőinek szólt arról is, hogy rövidesen a parlament elé kerülhet az anyakönyvi eljárások digitalizálására vonatkozó törvényjavaslat, és elfogadásával a jövő év közepétől tovább egyszerűsödhet az eljárás.


MCOnet-KT

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu