Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor Vásárosnaménybe látogatott a kormány kihelyezett ülésére

2013. January 24. 10:21
Orbán Viktor Vásárosnaménybe látogatott a kormány kihelyezett ülésére
A kormány Vásárosnaményba kihelyezett ülése után tartott tájékoztatót Orbán Viktor miniszterelnök, valamint  Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, a térség képviselője.

Az elmúlt két év nagy átalakítása nem volt hiábavaló, 2013-ban már jönnek az eredmények - mondta szerdán Orbán Viktor miniszterelnök, aki emlékeztetett, a kormány nem először tart kihelyezett kormányülést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az első Orbán-kormány idején, a 2001-es beregi árvíz után Csarodán folytattak megbeszélést a miniszterek.


Hozzátette, úgy látják, január 1-jén lényegében sikerült átállni az új közigazgatási rendszerre és a vásárosnaményi példát látva elmondható, ebben a városban is megvalósult a járási rendszerre való átállás – a várakozásokhoz képest kevesebb zökkenővel.  "Úgy látjuk, azok a beruházások és fejlesztések, amelyeket tekintélyes részben a megyében dolgozó polgármesterek hoztak tető alá, megvalósulnak ebben a térségben" – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök, valamint  Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Vásárosnaményban

 

Orbán Viktor miniszterelnök, valamint  Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Vásárosnaményban (Fotó: MTI/Balázs Attila)Harminchárom járás tartozik majd az úgynevezett szabad vállalkozási zónához - jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a kihelyezett kormányülés után tartott sajtótájékoztatón szerdán Vásárosnaményban. A zónákhoz tartozó járások többsége Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. Ahol szabad vállalkozási zóna jön létre, ott plusz támogatásokat kapnak a vállalkozások. Ez minden munkavállaló után 400 ezer forintos támogatást jelent új munkahely létesítése esetén.

Forrás: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu