Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Kormányhivatalok

Nógrád megyében a kormányablakok száma megsokszorozódik - interjú Dr.Szabó Sándor kormánymegbízottal

2013. January 21. 14:09
Nógrád megyében a kormányablakok száma megsokszorozódik - interjú Dr.Szabó Sándor kormánymegbízottal
Dr. Szabó Sándor kormánymegbízottat kérdeztük a Nógrád megyei járási rendszer,  valamint a helyi Kormányablakok kialakításáról.

nógrád


- Hogyan alakul 2013-tól a járási rendszer Nógrád megyében?
- A járási hivatalokról szóló Kormány rendelet Nógrád megyét illetően 2013. január 1-jétől 6 járási hivatal felállításáról rendelkezett, melyek közül a salgótarjáni járás a legnagyobb. A hat járási hivatalban összesen 234-en dolgoznak. A járási hivatalok feladatainak megvalósításában kirendeltségek, ügysegédek működnek közre. A települési önkormányzatokkal megkötött megállapodások alapján 7 kirendeltség, 95 települési ügysegéd működik.

- Hogyan alakult az elmúlt hónapok során a Kormányablak forgalma, népszerűsége? Hogyan fognak bővülni a megyében az ügyintézési lehetőségek?
- Általános tapasztalatként elmondható, hogy a Kormányablak forgalma, népszerűsége fokozatosan növekszik. Az elmúlt hónapok során közel 20%-os ügyfélszám növekedés figyelhető meg. Az elintézett ügyek száma az ügyfelek számával arányos emelkedést mutat. Továbbra is a legnépszerűbb ügykörök közé tartozik az utazási költségtérítés igénylése, a családi pótlék, anyasági támogatás, valamint a gyógyszertámogatáshoz kapcsolódó egyszeri segély igénylése.


 Kormányablak


Egyre inkább jellemző, hogy az ügyfelek nem csupán egyetlen egy, hanem több ügy intézésével kapcsolatban keresik fel a Kormányablakot. A Kormányablak népszerűsége elsősorban a kollégák ügyfélbarát magatartásának illetőleg annak köszönhető, hogy bármely típusú üggyel összefüggésben igyekeznek pontos, naprakész információval szolgálni az ide látogató állampolgárok számára. Ezen segítőkész, szolgáltató típusú közigazgatás eredményeként az ügyfelek elégedetten távoznak a Kormányablakból, mely nagyban hozzájárul az ügyféli forgalom emelkedéséhez.

A Kormány tevei szerint 2013. év végére (október) az okmányirodák bázisán alakítják ki a kormányablak rendszert. A jelzett időpontig a járási kormányablakba olvadnak be a kormányhivatal jelenlegi szakigazgatási szerveinek ügyfélszolgálatai is. A Kormány célkitűzései szerint Nógrád megyében a kormányablakok száma megsokszorozódik, tekintettel arra, hogy a jelenlegi egy helyett, hat helyen – a járási hivatalok székhelyén -  kormányablak működik majd.


MCOnet-KT

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu