Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Kormányhivatalok

Nehéz év elé nézünk 2012-ben - interjú Széles Sándorral, Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottjával

2012. January 16. 12:08
Nehéz év elé nézünk 2012-ben - interjú Széles Sándorral, Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottjával
Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottját, a Megyei Kormányhivatal vezetőjét, Széles Sándort a Kormányablakról, valamint a Kormányhivatal ez évi terveiről kérdeztük.

Széles Sándor


- A II. Kormánytisztviselői Véradást a rendkívül nagy érdeklődésre és a véradói igény minél nagyobb kielégítésére tekintettel immár két helyszínen, Győrben és Sopronban szervezte meg a megyei kormányhivatal tavaly ősszel. Mesélne erről? Miért tartották fontosnak e program megszervezését és a részvételt rajta?
- Az Önkéntesség Európai Éve keretében, immáron második alkalommal került sor a Véradó Nap megszervezésére. Egy héten keresztül 22 intézményben adtak vért a közigazgatásban dolgozók. A tavaly tavasszal szervezett véradáson 1000 liter vér gyűlt össze, ami – azt gondolom – jelentős eredménynek számít. A rendezvény a véradás és az önkéntesség fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet.

Győr-Moson:Sopron


- Hogyan alakult az elmúlt hetekben, hónapokban a Kormányablak forgalma? Melyek a legnépszerűbb ügykörök?
- Nemrégiben köszönthettük Sopronban a megyei Kormányablakok 10 000. ügyfelét. A megtisztelő bizalmat az Alaptörvény díszkiadásával és emlékoklevéllel honoráltuk. A megyei Kormányablakok látogatottsága országos tekintetben is az elsők között szerepel. Különösen a soproni Kormányablak bonyolít le nagy ügyfélforgalmat, továbbra is a családtámogatással kapcsolatos ügyek a „legnépszerűbbek”.


- Milyen feladatok elé néz a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal 2012-ben?
- Nehéz év elé nézünk 2012-ben. Január 1-jével létrejött a Megyei Intézményfenntartó Központ, amely a megyei önkormányzattól átkerült tizenhét intézmény fenntartásáért és üzemeltetéséért felel. Mindezek mellett tovább folytatódik az államigazgatási intézmények integrációjának előkészítése. 2013. szeptember 1-jétől az alap- és középfokú oktatási intézmények állami kezelésbe kerülnek, a kormányhivatal lesz az üzemeltetőjük. 2013-tól a járási rendszer is megkezdi működését, a felkészülésre az idei évben lesz lehetőség. Bízom abban, hogy a tavalyi évre is jellemző elkötelezettség segítségével az idei év feladatait is sikeresen tudjuk majd teljesíteni.


MCOnet-Kovács Tünde

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu