Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Meghatározó kérdésekre keresnek választ Tusványoson

2010. July 24. 07:00
Meghatározó kérdésekre keresnek választ Tusványoson
A Kárpát-medencei magyarság életének meghatározó kérdéseire keresnek válaszokat az idei erdélyi nyári tábor és szabadegyetem, a Tusványoson. A rendezvényre várják Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettest, Tőkés László EP-alelnököt és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.
A nemzetpolitika, az oktatás, a kulturális értékek megőrzése és az ifjúságpolitikával összefüggő előadások idén is fontos elemei a tábornak, a beszélgetésektől nemcsak a problémák lajstromozását, hanem megoldásokat is várnak a résztvevők.

A kettős állampolgárság törvényi feltételeit a magyar Országgyűlés rendezte, de hogy ezzel a lehetőséggel éljenek is a magyar nemzet nem Magyarországon élő tagjai, az komoly logisztikai, szervezési feladatokat jelent. Ez is témája az idei Tusványosnak.

Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint a magyar kormánynak az is feladata, hogy segítse az erdélyi magyarság törekvéseinek megvalósulását. Véleménye szerint ez egy párbeszédre lehetőséget adó terep, amely segít megalapozni a magyar kormány nemzetpolitikai munkáját, tevékenységét.

„Azt szeretnénk, hogy ne íróasztal mellett ülve, Budapesten, egy zárt szobában találjuk ki, hogy mi volna hasznos, mi volna szükséges az erdélyi magyaroknak. Jöjjünk ide, nézzük meg a helyzetet, beszélgessünk az emberekkel és kérdezzük meg őket: mi a fontos számukra, mit szeretnének ők”. A magyar kormány feladata az így megjelölt célok megvalósításában segíteni az erdélyi magyarokat.

(Forrás: DunaTV)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu