Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Kövér László : a középréteg talponmaradásán múlik Magyarország jövője

2011. November 14. 13:00
Kövér László : a középréteg talponmaradásán múlik Magyarország jövője
November 11-én Nyíregyházára látogatott  Dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke, ahol kötetlen sajtóbeszélgetésen fogadta a helyi média képviselőit dr.Kovács Ferenccel, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterével együtt.

Dr. Kövér László

Nyíregyházára látogatott Dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke


Az Országgyűlés elnöke ismét kifejtette, milyen nehéz terhet hagyott Magyraországra a Gyurcsány-Bajnai féle korszak. Viszont egy ország sem engedheti meg, hogy az emberek eladósodjanak, lecsússzanak. Ezért "harcolnak" a bankokkal, és nem azért, mert erendedően "gonoszok".

Kövér László

Dr.Kövér László dr.Kovács Ferenccel, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterével együtt köszöntötte a sajtót


Felháborítónak tartja viszont, hogy senki nem szabott gátat a svájci frankban való eladósodásnak, holott az akkori kormányt itthonról és külföldről is többen figyelmeztették a veszélyre.

Dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke

Kövér László felháborítónak tartja, hogy senki nem szabott gátat a svájci frankban való eladósodásnakAz osztrák kormány kinyilatkozatásáról a bankokat illetően azt mondta, nem veszi sértésnek, az osztrákok is azt teszi, amit minden állam tenne :"védi a saját érdekeit".

Dr. Kövér László

Magyarország már rég Görögország sorsára juthatott volna - véli dr.Kövér László


Kövér László abbéli nézetét is megosztotta a jelenlévőkkel,  hogy ha 2010-ben nem így alakul a válsztás, akkor Magyarország már rég Görögország sorsára jutott volna. Az elnök itt is megerősítette pár nappal ezelőtti kijelentését,  miszerint  Fidesz az egyetlen olyan párt ma Magyarországon, amely kiutat jelenthet a válságból.

Dr. Kövér László

Soha nem volt ekkora tartalék egy költségvetési tervezetben sem, mint a 2012-esben- mondta dr.Kövér László


Dr.Kövér László a sajtó kérdéseire is készséggel válaszolt:
- Kik azok, akiknek a talponmaradása az ország jövőjét alapvetően meghatározza?
- A középréteg, vagy középosztály, amely Magyarországon sajnos nagyon erőtlen, és az a veszély fenyeget, hogy tömegesen fognak lecsúszni az ebben a rétegben lévő családok, elsősorban a devizahitelezés okozta problémák miatt. A Kormánynak az a feladata, hogy minden lehetséges eszközt - vagy még azon túlit is - megrgadjon ahhoz, hogy ezeket az embereket talpon tartsa. Hogy ha ez a réteg ugyanis összeroppan, akkor nem lesz, aki működtesse az országot, hiszen gyakorlatilag ezeknek az embereknek a munkája és adója élteti.

Dr. Kövér László

Kövér László : a középréteg talponmaradásán múlik Magyarország jövője


- 300 milliárd gazdasági tartalék van előirányozva a jövő évi költségvetésben. Mit gondol erről, elég lesz?
- Soha nem volt ekkora tartalék egy tervezetben sem. Most azért került ekkora összeg bele, mert úgy látja a kormány, hogy minden nem várt fejleményt ezzel kezelni lehet majd 2012-ben. Ezt én is így látom.

MCOnet-Kovács Tünde
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu