Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Kelet-Magyarország negyedik legnagyobb kínai befektetetése Verpeléten

2012. March 25. 20:16
Kelet-Magyarország negyedik legnagyobb kínai befektetetése Verpeléten
Ázsiai tésztaételeket előállító élelmiszer-feldolgozó üzemet avattak a Heves megyei Verpeléten - tájékoztatott a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Horváth László.

verpelét


Az üzem átadásán részt vett Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott is.

Horváth László.


Wang Long Hang, a Kína Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa elmondta azt is: a most átadott üzem a Kelet-Magyarország negyedik legnagyobb kínai befektetetése, melynek egyébként az alapkövét 2010 szeptemberében tették le.

A gyárat több mint egymilliárd forintból hozták létre, az Európai Unió és a magyar állam több mint 400 millió forinttal támogatta a beruházást az Észak-magyarországi Operatív Program keretében - nyilatkozta Horváth László. Az Asiafood Kft. április 1-jétől hetven fővel indítja be a termelést, majd az év végére a tervek szerint 250-re is emelkedhet az alkalmazotti létszám.

Horváth László elmondta: a munkahelyteremtés különösen fontos a 17 százalékos munkanélküliséggel küszködő térségben. A település lakóinak hatoda álláskereső, a községből például 504-en jelentkeztek az új üzem munkaerő-toborzásán.

A kormánymegbízott tájákoztatása szerint tárgyalásokat folytatnak egy kínai céggel, mely többszáz millió dolláros beruházást tervez Heves megye területén.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu