Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Járai Zsigmond

Járai Zsigmond marad a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke

2011. February 19. 06:00
Járai Zsigmond marad a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke
A bruttó hazai termék (GDP) arányában fokozatosan csökkenő és kiegyensúlyozott költségvetésre van szükség- mondta Járai Zsigmond Költségvetési Tanács tag pénteken kinevezése után.

Állami Számvevőszék


A Költségvetési Tanácsnak immár három tagja van: Domokos László, az ÁSZ elnöke, Simor András, az MNB elnöke, és Járai Zsigmond, az MNB felügyelőbizottságának elnöke. A titkárságot eltörölték.

Járai Zsigmond szerint a KT külön apparátus nélkül is

Járai Zsigmond szerint az új Költségvetési Tanács napokon belül összeül

működőképes lesz, mivel munkamegosztásban működik majd a többi, költségvetési kérdésben illetékes intézménnyel, vagyis az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ-szal), a pénzügyminisztérium szerepét ellátó Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB-vel).

A pénteki kinevezési okmányátadási ünnepségen részt vett Domokos László és Király Júlia, az MNB alelnöke is. Járai Zsigmond

Magyar Nemzeti Bank

a kinevezési okmány átvétele után elmondta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának elnöki tisztét megtartja, mivel az nem összeférhetetlen a Költségvetési Tanács elnöki posztjával.

Járai Zsigmond szerint az új Költségvetési Tanács napokon belül összeül. Hozzátette: a következő években a GDP 46 százalékáig kell leszorítani a költségvetési kiadásokat, ezért szükségesek a szerkezeti reformok.

Forrás: fidesz.hu


Járai Zsigmond hírportál

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu