Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Kormányhivatalok

Interjú Széles Sándorral,Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottjával

2012. June 15. 13:34
Interjú Széles Sándorral,Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottjával
Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottját, a Megyei Kormányhivatal vezetőjét, Széles Sándort a Kormányablakokról, valamint a Kormányhivatalban történtekről kérdeztük.

Széles Sándor


- Június 2-án ismét megrendezték a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót. Miért érzi úgy a Kormányhivatal, hogy részt kell vennie a kezdeményezésben?

- A Teszedd! országos hulladékgyűjtési akciója az idén második alkalommal került megrendezésre. Az esemény az önkéntesség és a környezetvédelem fontosságára kívánta felhívni a figyelmet. Úgy vélem, hogy környezetünk tisztán tartása mindannyiunk feladata, amelyben nekem és a Kormányhivatalnak is illik példát mutatnia. Az eseményen 33 kollégámmal vettünk részt.


Győr-Moson-Sopron


- A Kormányhivatal nemrég szervezett egy közigazgatás-tudományi versenyt. Mit érdemes erről tudni?

- Az „Ismerjük meg együtt a modern közigazgatást!” tanulmányi verseny 9-13. évfolyamos diákok részére készült. Célja volt, hogy a fiatal generációval is megismertessük a közigazgatás rendszerét, hogy hétköznapi ügyeik intézésében segítsük őket. Bízom  abban is, hogy ezzel a versennyel kicsit kedvet csinálunk a fiataloknak a köz szolgálatához.

- Mik a tavaszi tapasztalatok a Kormányablakokat illetően?

- A soproni kormányablakban továbbra is a családtámogatási ügyek a legnépszerűbbek, míg Győrben ügyfélkapu létesítésével, építőipari kivitelezés bejelentésével, a fogyasztóvédelmi bejelentésekkel és az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyekben keresik fel leggyakrabban az állampolgárok a Kormányablakot.


MCOnet-KT
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu