Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.04. - péntek, Barbara, Borbála napja van.

Kormányhivatalok

Interjú Harangozó Bertalannal, Vas megye Kormánymegbízottjával

2011. március 07. 16:51
Interjú Harangozó Bertalannal, Vas megye Kormánymegbízottjával
Harangozó Bertalan Vas megyei Kormánymegbízott a Vas Megyei Kormányhivatal és a  szombathelyi Kormányablak munkájával kapcsolatban válaszolt kérdéseinkre.

 

VAS MEGYE

Vas Megyében 14 területi államigazgatási szerv integrációjával alakult meg a megyei kormányhivatal


- Január 1-én megalakultak a megyei kormányhivatalok. Vas megyében hogyan ment az átállás? Összesen hány munkatárssal kezdték meg a munkát?
- Megyénkben 14 területi államigazgatási szerv integrációjával alakult meg a megyei kormányhivatal. A január 1-jei kezdésre sok feladatot kellett megoldanunk, hiszen ettől az időponttól a szervezetek már egy költségvetéssel, egy számlával, közös funkcionális irányítással működtek.  Az volt a célunk, hogy az integráció szervezési feladatai ne okozzanak fennakadást az ügyfelek kiszolgálásában, biztosítva legyenek a szükséges munkafeltételek. Az átállás – úgy érzem – összességében zökkenőmentesen zajlott. A kormányhivatal törzshivatalában  és  – a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal több szervre történő szétválása eredményeként  – összesen 16 szakigazgatási szervénél 900 főt meghaladó dolgozói létszámmal  kezdtük meg a munkát, ebből 759 fő megyénkben látja el feladatát.

Harangozó Bertalan

Harangozó Bertalan Vas megyei Kormánymegbízott átvette megbízólevelét Orbán Viktor miniszterelnöktől


- Hogyan értékelné az elmúlt két havi munkát? Mit sikerült elérni, és mi az, ami még Önök előtt áll a közeljövőben?
- Az eltelt idő az alapok lerakásával, a közigazgatás átfogó reformjának részeként a megyei szintű folyamatos építkezéssel telt. Az  integrált szervek sokszínűségéből egységes, átlátható, takarékos és gazdaságos funkcionális működtetést kell megoldanunk, gondolok itt például az épületek kihasználtságára, az üzemeltetési költségekre,  a telefon- és takarítási költségekre. Átnézzük a korábban megkötött szerződéseket, egységes létszám- és bérgazdálkodást folytatunk. A kormányhivatal koordinációs tevékenységének keretében a szervek szakmai feladatellátását is figyelemmel kísérjük. Az integráció nagy előnyének

Kormányablak

érezzük, hogy az érintett szervezetek egyazon hivatalon belül szorosabb, közvetlenebb kapcsolatot tartanak egymással, ami az ügymenetben is érezteti hatását.


- A Kormányablakok szintén két hónapja működnek. Az Önök megyéjében mik a tapasztalatok?
- A kormányhivatal január 1-jei megalakulásával elkezdte működését a megye első kormányablaka is. Szombathelyen, a Hunyadi út 45. szám alatti irodaépület 2. emeletén, a jogszabályban rögzített 29 ügykörrel indult. Az ügyfelek folyamatosan fedezik fel az új lehetőséget, gyakran ügyköreinken kívüli kérdésekben is megkeresnek bennünket. Ha módunkban áll, az utóbbiak esetében is segítünk, tájékoztatást, információt nyújtunk. Eddig a leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunk az ügyfélkapu létesítése volt, de „népszerű” a családi pótlék igénylése is. Január és február hónap folyamán közel 900 ügyfél kereste fel kormányablakunkat. 


Fotó: Pelsőczy Csaba.

MCOnet-Kovács Tünde
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu