Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.04. - péntek, Barbara, Borbála napja van.

Kormányhivatalok

Interjú Dr. Kovács Zoltánnal, Veszprém megye Kormánymegbízottjával

2011. március 16. 12:31
Interjú Dr. Kovács Zoltánnal, Veszprém megye Kormánymegbízottjával
Január 1-én megalakultak a megyei Kormányhivatalok. Az elmúlt 2 hónap tapasztalatairól kérdeztük Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottat, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetőjét.

Dr. Kovács Zoltán


- Veszprém megyében hogyan ment az átállás? Összesen hány munkatárssal kezdték meg a munkát?
- Ma Magyarországon az államigazgatásnak egy jelentős mértékű  átalakítása zajlik abban a reményben, hogy hatékonyabban, olcsóbban, az önkormányzatokat valamint az állampolgárokat jobban kiszolgálva működik majd az elkövetkezendő esztendőkben.

Az állam integrált területi szervezeti egysége, a kormányhivatal Veszprém megyében 14 szervezetből jött létre; ezzel párhuzamosan bizonyos szakigazgatási szerveink esetében meg kellett oldanunk a regionálisról a megyei rendszerre történő átállást. Az átalakítási feladat nagyságát talán  érzékelteti, hogy a 14 szervezet összerakásával egy olyan új, sokmilliárdos költségvetésű szervezet jött létre, aminek jó néhány telephelye és mintegy 900 dolgozója van.

- Hogyan értékelné az elmúlt két havi munkát? Mit sikerült elérni, és mi az, ami még Önök előtt áll a közeljövőben?
- Az önkormányzatok szolgálatára szegődtünk, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a hivatal hatóságként is működik, a hatóság pedig nincs másnak alárendelve, mint a jogszabályoknak. Ha a polgármesterek és a jegyzők partnereink lesznek, a kormányhivatal nem a törvényességi felhívások garmadáját akarja zúdítani az önkormányzatokra, hanem a partnerség és a megbeszélés elvén kíván közelíteni a különféle ügyekben.

Kormányablak

A 2011. január 3-i indulás óta eltelt időszakban közel kétezer ügyfél fordult meg a veszprémi Kormányablakban


Ügyfélbarát, hatékony ügyintézést szeretnénk megvalósítani, hiszen ha az ügyfél elégedetten távozik, akkor a hivatal és annak munkatársai jól végzik a munkájukat.Szeretném, ha a Veszprém Megyei Kormányhivatal nem egy lenne a sok közül, hanem a megye első számú hivatalává válna. Erre kizárólag jó csapatmunka esetén van lehetőség. A kormányhivatal kapitányaként magam is csapatjátékos vagyok.

Navracsics Tibor

Navracsics Tibor is ellátogatott a veszprémi Kormányablakban


- A Kormányablakok szintén több, mint két hónapja működnek. Az Önök megyéjében mik a tapasztalatok?
- A 2011. január 3-i indulás óta eltelt időszakban közel kétezer ügyfél fordult meg a veszprémi Kormányablakban. Eddig mind részünkről, mind az ügyfelek részéről jók a tapasztalatok, reméljük a továbbiakban is ez a tendencia marad. A legtöbben családi pótlékkal kapcsolatos ügyeket intéztek, utazási támogatást vagy épp GYES-t, GYED-et és GYET-et igényeltek, kérelmeket nyújtottak be, internetes ügyfélkaput nyitottak illetve tájékoztatásért fordultak a Kormányablak munkatársaihoz.


MCOnet-Kovács Tünde

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu