Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Gazdasági növekedés várható

2010. December 10. 06:00
Gazdasági növekedés várható
Magyarország gazdaságának kedvező kilátásai hosszú távon a nemzetközi hitelminősítőket is meggyőzik majd - mondta Rogán Antal. Szerinte abban, hogy a Moody's mégis leminősítette Magyarországot, fontos szerepet játszik az eurózóna szkeptikus jövőképe, ami miatt a hitelminősítők csak a kockázatokat veszik észre, a lehetőségeket viszont nem!
A jelenlegi és a két évvel ezelőtti leminősítésben csak egyetlen dolog egyezik: a Moody's. Minden körülmény más! - jelentette ki Rogán Antal, s leszögezte: akkor egyértelműen romló makrogazdasági mutatók voltak Magyarországon, most viszont - és ezzel az elemzők nagy része is egyetért - javuló kilátásokkal számolhatunk.

Hazánkban az Európai Unió legtöbb országával ellentétben három százalék alatti hiány és gazdasági növekedés várható jövőre, mégpedig az uniós átlag fölötti, vagy azzal megegyező mértékben.

Véleménye szerint abban, hogy a Moody's mégis leminősítette Magyarországot, fontos szerepet játszanak az eurózóna szkeptikus kilátásai, és emiatt a nemzetközi hitelminősítők csak a kockázatokat veszik észre, a lehetőségeket viszont nem.


Rogán Antal

Sokat kell dolgozni a jövőben, azonban eddig kevés idő volt rá, mert a válságkormányzás kellős közepén tartunk. Ilyenkor sok mindenre van idő, de legkevésbé arra, hogy mindenkivel leüljünk, és elmagyarázzuk a döntéseinket - fűzte hozzá Rogán Antal


A magánnyugdíjpénztári vagyon ügyéről Rogán Antal úgy nyilatkozott, hogy még ma is sokan azt gondolják Magyarországon, hogy ez az ő saját megtakarításuk. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ezt a pénzt az emberek nem használhatták fel bármikor, bármire. Igazából az történt, hogy összekeverték a magán- és az állami nyugdíjrendszereket. Mégpedig úgy, hogy a kötelező befizetést, amelyet amúgy az állami kasszába kellett volna betenni, átirányíthatták magánnyugdíjpénztárakba.

Rogán Antal úgy véli, ha a nyugdíjvagyonnak csak egy részét arra fordíthatjuk, hogy csökkentsük vele az államadósságot, akkor azt már az embereknek nem kell törleszteniük például adók által.

A befizetést jóváírja az állam a nyugdíj fedezeteként - emlékeztetett Rogán Antal. Hozzátette: mostantól kezdve a nyugdíjrendszer úgy működik, hogy az adójellegű 24 százalékon felül a munkáltatón keresztül folyósított 10 százalékos egyéni befizetést az állam folyamatosan nyilvántartja, az elmúlt 12 évre visszamenőleg és a jövőben is.

 

Forrás: fidesz.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

[matesz]

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu