Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.21. - kedd, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

Életmentő hegedűt adományozott a belügyminiszternek Mága Zoltán a rendőrnapon

2011. május 13. 12:02
Életmentő hegedűt adományozott a belügyminiszternek Mága Zoltán a rendőrnapon
Egy rendkívül ritka és értékes mesterhegedűt, egy Stradivari-kopiát adományozott Pintér Sándor belügyminiszternek Mága Zoltán hegedűművész a rendőrség védőszentjének, Szent György napja alkalmából a Vajdahunyad várban tartott központi ünnepségen.
Mága Zoltán, akit a rendőrség társadalmi kapcsolatai építésében, a korszerű rendőrség-kép terjesztésében és népszerűsítésében kifejtett tevékenysége miatt tiszteletbeli rendőrré avattak néhány évvel ezelőtt, a hegedű átadásakor azt mondta: azok a hegedűk, amelyeket évente néhány különleges alkalommal és céllal árveréseken jótékony célokra szokott felajánlani, már sok ember életét megmentették, és segítséget nyújtottak a bajba jutottaknak. Most egy hangszer olyan ember kezébe került, aki rendkívül sokat tett a közbiztonság megerősödéséért, a társadalmi béke megteremtéséért.

Pintér Sándor Mága Zoltán
Pintér Sándor belügyminiszter, és Mága Zoltán hegedűművész


Ha a hegedűvel, a zenével, reményt és örömet lehet nyújtani, hidakat lehet építeni társadalmi csoportok, emberek és országok között, akkor szimbólumom és személyem is összekötő kapocs lehet - tette hozzá, azt hangsúlyozva, a béke, a rend és a szabadság a társadalom alapja, és ennek megtartásához jogkövető állampolgárokra van szükség, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát az országban.

átadás
Egy rendkívül ritka és értékes mesterhegedűt, egy Stradivari-kopiát adományozott Pintér Sándor belügyminiszternek Mága Zoltán hegedűművész


Mága Zoltán megemlítette, tavaly szeptember 16-án, a 100 templomi koncert című jótékonysági sorozatának 50. jubileumi állomásán, a Szent István-bazilikában a rendőrség és a honvédség az évben elhunyt hősi halottnak nyilvánított tagjainak emlékéért és családjaik megsegítéséért szervezett gyűjtést.

átadás
Mága Zoltán a hegedű átadásakor azt mondta: azok a hegedűk, amelyeket évente néhány különleges alkalommal és céllal árveréseken jótékony célokra szokott felajánlani, már sok ember életét megmentették, és segítséget nyújtottak a bajba jutottaknak


A koncert kegyeletteljes tisztelgés volt a hősi halott, és mindazon rendőrök előtt, akik az életünk védelméért az életüket adták, és azok előtt is, akik ennek veszélyét nap mint nap, sokszor a hivatali kötelességükön felül is vállalják.

Pintér Sándor
Most egy hangszer olyan ember kezébe került, aki rendkívül sokat tett a közbiztonság megerősödéséért, a társadalmi béke megteremtéséért


Az összegyűjtött adományokat annak a hősi halát halt Radovic Dusán rendőrfőhadnagy családjának ajánlotta fel, akit egy igazoltatás elől menekülő autós 2010. július 23-án Budapesten halálra gázolt.
Szintén támogatásban részesítette a 2010. augusztus 23-i afganisztáni támadásban hősi halált halt magyar katona, Pappné Ábrahám Judit, valamint a támadásban életveszélyesen megsérült, és a budapesti a Honvéd kórházban elhunyt Kolozsvári György zászlós családját is Mága Zoltán hegedűművész.

Mága Zoltán
Mága Zoltán hegedűművész a rendőrnapon


Az Afganisztánban hősi halált halt katonák családjainak megsegítésére felajánlott mesterhegedű Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitányhoz került,. és a hangszert egy arra méltó körülmények között, a Rendőrség Igazgatási Központjában, a Teve utcai rendőrpalotában egy vitrinben ki is állíttatta.

koncert
A rendőrség védőszentje, Szent György nap alkalmából tartott zártkörű ünnepség, amelyet idén először a tűzoltókkal közösen tartottak, Mága Zoltán különleges koncertjével zárult


A rendőrség védőszentje, Szent György nap alkalmából tartott zártkörű ünnepség, amelyet idén először a tűzoltókkal közösen tartottak, Mága Zoltán különleges koncertjével zárult: a világhírű hegedűművész a Készenléti Rendőrség Zenekarával közösen lépett színpadra, és egy kamarazenekarral kibővített formációban játszották el Erkel Ferenc Bánk bán című operájának leghíresebb áriáját, a Hazám, hazám című szerzeményt, amelyet az egyenruhások vastapssal jutalmaztak.


Belföldi Hírek - www.belfoldihirek.com
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu