Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.18. - péntek, Lukács napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Dunaújváros szociális célú városrehabilitációját támogatja a kormány

2013. június 30. 21:21
Dunaújváros szociális célú városrehabilitációját támogatja a kormány

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója jelentették be a fejlesztés jelentős támogatását.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestereMint kiderült, mintegy 1,2 milliárd Forint kormányzati támogatást nyert el Dunaújváros a Római városrész szociális célú városrehabilitációjára.

A helyi önkormányzat tavaly októberben nyújtotta be a pályázatot, és április másodikáig részletesen  ki kellett dolgozni a projektjavaslatot, kérdőíven felmérte a területen lakók véleményét.

A támogatásból a nyertes pályázat szerint 400 millió Forintot a városrész közterületei, parkjai és játszóterei rendbehozatalára, gyalogos sétány kialakítására és utcaburkolatok felújítására, valamint csatornázásra szeretnének felhasználni.  További 112,5 millió forintot fordít Dunaújváros a Pajtás óvoda külső-belső felújítására.


A Római az egyik legsűrűbben lakott városrész, és a pályázat lehetővé teszi a házak energiatakarékos szigetelését is.„Céljaink között szerepel a lakosság életfeltételeinek javítása és a helyi foglalkoztatás bővítése is” – mondta Cserna Gábor polgármester.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu