Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Az új Sport törvény vállalkozói szemüvegen keresztül - interjú Horváth Ferenccel

2011. August 04. 10:02
Az új Sport törvény vállalkozói szemüvegen keresztül - interjú Horváth Ferenccel
A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának kibővített ülésére került sor 2011. augusztus 02-án kedden, a VOSZ székházban. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Horváth Ferencet, mint a  Vállalkozók  Országos Szövetségének  Sportvállalkozási szekciójának elnökét, és mint a HORFER Serleg Kft. ügyvezetőjét.

- Mi történt ezen a kibővített ülésen?

- Két fontos téma került napirendre. Az egyik az új Sport törvény volt, a másik pedig az új Társasági adó törvény. Vállalkozói szemüvegen keresztül tekintettünk a két témára,

Horváth Ferenc

az előadás megtartására pedig Fazekas Attilát, a NEFMI Sportért felelős Államtitkárság
Sportigazgatási főosztályvezetőjét kértük fel, hiszen ő végezte a törvény megalkotását és ő egyeztette az Európa Unió illetékes vezetőivel. Így a leghozzáértőbb személynek tehették fel kérdéseiket a meghívottak. Mi nem kifejezetten a törvény ismertetését kértük, hanem tájékoztatót  az új Társasági adó törvény gyakorlati végrehajtásáról, vállalkozásokat érintő lehetőségekről, hiszen a célunk az értelmezés volt, hogy tovább tudjuk adni a hallottakat a vállalkozói szférának.

- Mi volt a legfontosabb alaptétele Fazekas Attila előadásának?
- A főosztályvezető már az elején leszögezte, hogy a már említett Társasági adót eddig is be kellett, és ez után is be kell majd fizetni. Ami most eltérő,  hogy ennek 70%-át ezentúl felajánlhatjuk az 5 látványsportnak - labdarúgás, kézilabda, vízilabda, kosárlabda, jégkorong -,  azon belül is utánpótlásra, létesítményre és működtetésre. Ez tehát az államnak befizetendő adó átcsoportosítása.


Az előadás megtartására Fazekas Attilát, a NEFMI Sportért felelős Államtitkárság
Sportigazgatási főosztályvezetőjét kérték felA sportnak és a vállalkozásoknak ez egy nagyon jó kapcsolati tőkét jelenthet az elkövetkező években. Nem utolsó sorban pedig a magyar sportnak ez egy hatalmas

Horváth Ferenc

lökést adhat. Véleményem szerint meg is érdemli, hiszen nagyon alulfinanszírozott. Lényeges elem, hogy a törvény jóvoltából már ebben az évben pénzhez juthatnak a sportegyesületek, így már akár jövőre látványos eredményeket érhetünk el.

- Kik vehettek részt az eseményen?
- Az ország területéről számos olyan személyt - többek között polgármestereket, vállalkozókat -, akik nem  szekciótagok, de érintettek lehetnek a témában. A körülbelül harminc meghívott nagyon aktív volt,  sok érdeklődő kérdés volt. Külön öröm volt számunkra, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság  elnöke, Gömöri Zsolt is tiszteletét tette. Nem utolsó sorban pedig Tardos János, a VOSZ soros elnöke is személyesen volt jelen és rendkívül pozitívnak ítélte meg ezt az összejövetelt.

- Mint vállalkozó, Ön is üdvözli ezt a lehetőséget?
- Így van, és mindenképpen élni fogok vele, hiszen a vállalkozóknak ebben felelőssége nincs. Illetve mégis van, de csak annyi, hogy jó helyre, jó célra fordítsa az adója egy részét.MCOnet-Kovács Tünde

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu