Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

A tisztességes munkához és jövedelemhez jutás a kormány legfőbb célja

2012. February 16. 05:12
A tisztességes munkához és jövedelemhez jutás a kormány legfőbb célja
Czomba Sándor részt vett a baranyai, a somogyi és a tolnai kormányhivatal munkaügyi központjainak Sorsfordító-Sorsformáló elnevezésű képzési és foglalkoztatási programjának záróeseményén.

Czomba Sándor


Pécsett azt mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár azt mondta, mindenkinek meg kell kapnia az esélyt a munkára, hogy ne a szociális ellátórendszer igen szűkös lehetőségeit kihasználva próbáljon megélni.

Hozzátette: a kormány komoly erőfeszítéseket tesz a versenyszférát érintően a gazdasági növekedés beindítására, de különösen ott, ahol ennek eredményei még nem látszanak, szükség van a települések, a munkaügyi központok, a civilek együttműködéseként, összefogásaként beinduló foglalkoztatási programokra is.

Czomba Sándor kijelentette: lassan, de fokozatosan javul a foglalkoztatás, a munkanélküliségi ráta tavaly év végén 10,9 százalékra csökkent az előző évi 11,2 százalékról, és az alkalmazottak száma két év alatt 70 ezerrel nőtt. Hozzáfűzte, hogy a közfoglalkoztatásban tavaly több mint 268 ezren vettek részt.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu