Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kormányhivatalok

A nyíregyházi Kormányablak a legnépszerűbb - interjú dr.Vinnai Győző Kormánymegbízottal

2012. March 30. 15:36
A nyíregyházi Kormányablak a legnépszerűbb - interjú dr.Vinnai   Győző Kormánymegbízottal
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal vezetője,  dr.Vinnai Győző Kormánymegbízott nyilatkozott lapunknak a megyei  konszolidáció eredményéről, valamint a Kormányablak népszerűségéről.

- A megyei önkormányzatok intézményei januártól a Megyei Intézményfenntartó Központokhoz kerültek. Milyen feladatok elé néz ez az intézmény 2012-ben?
- A megyei konszolidáció során a Megyei Intézményfenntartó Központ 31 intézményt vett át az önkormányzatoktól, köztük szociális és oktatási intézményeket, a múzeumi hálózatot és a levéltár fenntartását is. A szervezet önálló költségvetéssel működik, vezetőjének munkáltatója a kormánymegbízott. A költségvetés mértékének függvényében kell gazdálkodnunk, és a feladatokat is újra kellett gondolnunk. A dolgozói létszámmal kapcsolatos változásokat a racionalizálás szellemében elvégeztük, a Megyei Intézményfenntartó Központ munkatársai a jövőben a hatékonyságra, és a gazdaságos fenntartásra fognak koncentrálni.

 dr.Vinnai Győző Kormánymegbízott

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal vezetője,  dr.Vinnai Győző Kormánymegbízott

 


- Hogyan alakult az elmúlt hónapok során a Kormányablak forgalma, népszerűsége?
- Örömmel mondhatom, hogy a nyíregyházi Kormányablak a legnépszerűbb országos társai közül. Ennek több oka is van, elsősorban a városközponti elhelyezkedésének, tömegközlekedéssel történő könnyű megközelíthetőségének, a hosszú nyitva-tartási időnek köszönhető.

A határ közelsége miatt igen nagy számban adtak le nálunk honosítási kérelmet, de emellett még több mint 60 ügyben állunk az ügyfelek szolgálatára. Március hónap végén az ügyfélforgalmunk átlépte a 25 ezret, ami egyértelműen mutatja az ügyfelek elégedettségét.

A Kormányablakban dolgozó kormánytisztviselők empatikusak, segítőkészek, az ügyintézés ügyfél-centrikus. Senki sem távozhat tőlünk megoldatlan problémával. Ha valakinek mégis olyan gondja van, amit az ügyintézők nem tudnak közvetlenül megoldani, akkor minden esetben tanácsot adnak az ügy sikeres lezárása érdekében.

kormányablak

A Kormányablakban dolgozó kormánytisztviselők empatikusak, segítőkészek, az ügyintézés ügyfél-centrikus


- Nemrég ülésezett a Megyei Védelmi Bizottság, az ülést követően pedig a megye összes polgármesterének felkészítést tartottak. Mi volt ennek a célja? Milyen tapasztalatai vannak a felkészítésről?

- Az új honvédelmi és katasztrófavédelmi törvény értelmében 2012. január 1-től a kormánymegbízott lett a Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Az első ülésen elfogadtuk a szervezeti és működési szabályzatot, a munkabizottság tagjai pedig áttekintették, hogyan lehet felkészülni egy esetleges vészhelyzetre, és megtárgyaltuk a legfontosabb feladatokat.

Az ülést követően szakmai felügyelet mellett a megye összes polgármesterének közös felkészítést tartottunk, melynek célja az volt, hogy a települések vezetői képesek legyenek szakszerűen reagálni a különféle veszélyhelyzetekre, a polgárok biztonságát szem előtt tartva. Meglátásom szerint a felkészítés sikeres volt, az előadások után a polgármesterek feltehették egyedi kérdéseiket is a szakembereknek, így még felkészültebben állhatnak majd a különböző problémák elé.


MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu