Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.26. - kedd, Fülöp napja van.

Belföldi hírek

A Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégiáról tanácskoznak

2012. november 14. 05:34
A Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégiáról tanácskoznak
Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mondott a Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia egyhónapos konzultációsorozatának első állomásán, a Debreceni Egyetemen.

A vállalkozásoktól 160 milliárd származott, 130 milliárd állami, a többi európai uniós, illetve külföldi vállalati forrás - közölte Cséfalvay Zoltán Debrecenben. Mint kiderült, a kutatás-fejlesztési (K+F) ráfordítások tavaly elérték a 336 milliárd forintot, a GDP 1,2 százalékát.

Cséfalvay Zoltán,

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mondott a Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia egyhónapos konzultációsorozatának első állomásánA stratégia ennek kapcsán azt tűzi ki célul, hogy 2020-ig 30 nagyobb kutatási-technológiai műhely lépjen be a világelitbe - mondta az államtitkár. Az államnak ebben elsődlegesen az a feladata, hogy olyan környezetet, ökoszisztémát hozzon létre, amelyben a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó közintézmények és vállalatok, valamint az innovatív vállalkozások egyaránt képesek fejlődni és növekedni .MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu