Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

A kormány soproni kihelyezett ülésén történtekről ma adnak tájékoztatást

2011. December 14. 20:05
A kormány soproni kihelyezett ülésén történtekről ma adnak tájékoztatást
Kihelyezett ülést tartott december 14-én, szerdán a kormány Sopronban.  Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Fidesz-KDNP frakcióülése után azt mondta, a költségvetés esetleges módosításáról szerdai ülésén tárgyal a kabinet.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn  azt mondta, a költségvetés esetleges módosításáról szerdai ülésén tárgyal a kabinetA kabinet abból az alkalomból tanácskozik Sopronban, hogy a város lakói 90 évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy Magyarországhoz kívánnak tartozni. December 14-ét 2001-ben nyilvánította a hűség napjává egy kormányrendelet. A jogszabály arra emlékeztet, hogy Sopron a trianoni békeszerződéssel Ausztriához került, de a város lakossága az 1921. december 14-i népszavazáson úgy döntött: a település térjen vissza Magyarországhoz.

kormány

Sopronban tartott kihelyezett ülést a Kormány

 


Gazdasági kérdésekről is tárgyalt a kormány kihelyezett ülésén Sopronban - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az MTI tudósítójának az ülést követően.  Az ülésen történtekről csütörtökön Budapesten tájékoztatják a közvéleményt - tette hozzá Giró-Szász András. Az MTI úgy tudja, megszületett a döntés a jövő évi költségvetésre vonatkozó törvényjavaslat átalakításáról, a részleteket várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és a kormányszóvivő ismerteti majd.  Fellegi Tamás fejlesztési miniszter utódlásáról nem döntöttek.

Képek forrása:Orbán Viktor facebook oldala

MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu