Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

A befektetői letelepedés jogintézményét a Parlament elé terjesztették

2012. October 30. 10:11
A befektetői letelepedés jogintézményét a Parlament elé terjesztették
A Fidesz megteremtené a befektetői letelepedés jogintézményét, amelyet állampapír-vásárlással kapcsolna össze, de az úgynevezett letelepedési államkötvénnyel is az állam finanszírozását segítenék.

Babák MihályRogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, valamint Babák Mihály és Kapus Krisztián a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt módosítaná.

Rogán Antal,


A hatályos törvény szerint ha fennáll a különös méltánylást érdemlő körülmény, akkor a harmadik országbeli állampolgár az idegenrendészetért és menekültügyért felelős miniszter döntése alapján bizonyos feltételek nélkül is kaphat nemzeti letelepedési engedélyt.


"Jelen javaslat azért köti az állampolgárság megszerzését állampapír-vásárláshoz, mert ezzel is segíteni kívánja az állam finanszírozását. A letelepedés ezen formája iránt folyamodók más közvetlen befektetései pedig élénkítő hatást fejtenek ki a hazai ingatlanpiacra, kereskedelemre és befektetési piacokra" - írta indoklásában Rogán Antal, Babák Mihály és Kapus Krisztián.Forrás: fidesz.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu