Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.05. - Sunday, Györgyi napja van.

Belföldi hírek

2011. január: indul az Új Széchényi-terv program

2010. October 23. 06:00
2011. január: indul az Új Széchényi-terv program
A 2011. január 15-én induló Új Széchenyi Terv legfontosabb célja: a foglalkoztatás dinamikus bővítése, tíz év alatt egymillió új és adózó munkahely létrehozása. A program olyan kapaszkodót kínál a vállalkozásoknak, amelynek segítségével képesek lesznek versenyképességüket növelni, és egyre több embernek munkát adni.
A foglalkoztatás dinamikus bővítése azt jelenti, hogy az államnak a vállalkozásokat kell olyan helyzetbe hoznia, hogy egyre több embernek tudjanak munkát adni. A versenyképesség növelésében a támogatások mellett döntő szerepe van a gazdaságpolitika eszközeinek, a szabályozási környezet és az adórendszer alakításának is.

Hogy a foglalkoztatási szint, és ezzel együtt a gazdaság teljesítménye is növekedjen, több dolognak kell egyszerre érvényesülnie. A külföldi tőke számára anyagilag vonzóvá kell tenni a magyarországi beruházásokat, segíteni kell a kis- és közepes vállalkozások fejlődését, az embereket anyagilag motiválni kell a munkavállalásra.

 

A 2011. január 15-én induló Új Széchenyi Terv legfontosabb célja: a foglalkoztatás dinamikus bővítése, tíz év alatt egymillió új és adózó munkahely létrehozása.

A foglalkoztatási program elsődleges célja a potenciális munkavállalók felkészítése, az elhelyezkedésüket segítő és ösztönző támogatások biztosítása


A foglalkoztatáspolitika eszközei elsősorban a foglalkoztathatóság javítását, a munkaerő-kereslet és kínálat jobb illeszkedését, a munkanélküliek és más aktív korú nem foglalkoztatottak elhelyezkedését célozzák meg.

A célzott támogatásokkal segíteni kell a leghátrányosabb térségekben élők munkahelyhez jutását úgy, hogy mindenki számára megérje dolgozni. A munkahelyteremtés ösztönzéséhez, a meglévő munkahelyek megtartásához elengedhetetlen a járulékterhek csökkentése, a közfoglalkoztatás rendszerének egyszerűsítése, illetve a szürke- és feketegazdaság kifehérítése.

Az október 22-ei szakmai konzultációt két további szakmai konzultáció követi a közeljövőben. Az Új Széchenyi Terv konzultációsorozatának következő programját az otthonteremtés témakörében október 28-án rendezi a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Forrás: fidesz.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

[matesz]

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu