Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.11. - szerda, Árpád napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Orbán Viktor is jelen volt a CERN legmagasabb szintű adatközpontjának avatásán

2013. július 14. 23:01
Orbán Viktor is jelen volt a CERN legmagasabb szintű adatközpontjának avatásán
8,5 milliárd forintos állami támogatással épült fel az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) legmagasabb szintű adatközpontja. A 4000 négyzetméteres, 4 teremből álló épületben kezelik azokat az adatokat, amelyek a hadronütköztetőben keletkeztek.


Orbán Viktor miniszterelnök beszéde az avatáson


A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Wigner Fizikai Kutatóközpontjában a  miniszterelnök méltatta a magyar tudósokat, mások mellett Teller Edét, Wigner Jenőt, Neumann Jánost. A kutatóközpont létrejötte a Wigner Fizikai Kutatóközpont és a magyar kabinet összefogásának eredménye, a sikerben pedig benne van az elmúlt évtizedek magyar kutatóközösségének munkája is - jelentette ki Orbán Viktor.A 8,5 milliárdos központba 40 milliárd forint értékben érkeztek számítógépek.

Orbán Viktor

 

Orbán Viktor is jelen volt a CERN legmagasabb szintű adatközpontjának avatásán

 


Orbán Viktor szerint Magyarország jó földrajzi adottságai, stabil informatikai, távközlési infrastruktúrája és magasan képzett munkaereje miatt nyerte el a CERN pályázatát. Egyúttal megköszönte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszternek, hogy "keresztülbokszolta a kormányon ennek az előterjesztésnek a gyors eldöntését és pozitív elbírálását".


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu