Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.18. - péntek, Lukács napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Csaknem 800 milliós támogatással épült keltetőüzem Uraiújfaluban

2014. április 13. 23:10
Csaknem 800 milliós támogatással épült keltetőüzem Uraiújfaluban

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adta át Bábolna TETRA Kft. új keltetőüzemét, amelyet csaknem 2 milliárd forintból építettek fel Uraiújfaluban.

V. Németh Zsolt  az átadáson elmondta: mi magyarok az uniós átlagnál is két kilóval többet, fejenként 24,6 kilogrammnyi baromfit fogyasztunk el évente, éppen ezért az ágazat kiemelten fontos mind a gazdaság, mind a magyar fogyasztók számára. Hozzátette: Magyarország kormánya és a Vidékfejlesztési Minisztérium következetesen képviselte azt az uniós tárgyalásokon, hogy fent szeretné tartani a baromfi ágazatra vonatkozó támogatási rendszert.

 

 

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adta át Bábolna TETRA Kft. új keltetőüzemét
A  Bábolna Tetra cégcsoportnak ma már 32 baromfitelep szállít be, 500 embernek adnak munkát, éves árbevételük tavaly meghaladta a 11 milliárd forintot, termékeiket 40 országban értékesítik. A 3800 négyzetméter alapterületű, a legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt keltető üzem kapacitása évi 32 millió naposcsibe, felépítéséhez a Darányi Ignác Terv 769 millió forintos pályázati forrását használták fel.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu