Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.18. - péntek, Lukács napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

570 milliót nyert Nádudvar belvárosának funkcióbővítő fejlesztéséhez

2013. május 05. 15:30
570 milliót nyert Nádudvar belvárosának funkcióbővítő fejlesztéséhez
Bodó Sándor (Fidesz), a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke megalapozott döntésnek, "a jövőnek szóló jó befektetésnek" nevezte az önkormányzat fejlesztési terveit az alapkőletételkor Nádudvaron.

Nádudvar Önkormányzata előre nézett, amikor néhány éve elkészíttette az Integrált Városfejlesztési Stratégiát. A tanulmányban megfogalmazott fő célkitűzés, hogy a nádudvari igények, sajátosságok és hagyományok figyelembevételével fejlődjön a település. A stratégia a következő évekre tartalmilag és földrajzilag is rendszerezi a fejlesztési elképzeléseket. A belvárosi funkcióbővítő akcióterület mellett a gazdasági funkciót erősítő városrészekre és a nyugati és az észak-keleti lakóövezetre is megfogalmazza a feladatokat. Az Új Széchenyi Terv keretében első lépésben idén a belvárost érintő tervek válhatnak valóra. A  733 millió forintos fejlesztésben szép számmal vesznek részt helyi vállalkozók. 

nádudvar

570 milliót nyert Nádudvar belvárosának funkcióbővítő fejlesztéséhez


A komplex fejlesztés célja, hogy olyan városközpont jöjjön létre, amely Nádudvar mezőváros jellegének megőrzésével az ott élőket és az oda érkezőket egyaránt szolgálja. A fejlesztések révén a település térségi híd szerepe felértékelődik, a belváros kereskedelmi és szolgáltató funkciói megerősödnek, emellett biztonságosabb lesz a közlekedés és csökkennek a környezeti ártalmak - közölte Beke Imre polgármester.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu