Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.06. - péntek, Miklós napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Árvízvédelmi pályázatot nyert a Szabolcs megyei Mérk

2013. július 28. 21:38
 Árvízvédelmi pályázatot nyert a Szabolcs megyei Mérk

Százszázalékos támogatású pályázat keretében 590 millió forint értékben hajthatott végre  árvízvédelmi beruházásokat Mért önkormányzata.

 A körtöltést ünnepélyes keretek között Jakab István az országgyűlés alelnöke, dr. Vinnai Győző, kormánymegbízott és Simon Miklós országgyűlési képviselő adták át.Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke adta át a fejlesztést, de az ünnepélyes átadáson részt vett Vinnai Győző megyei kormánymegbízott és Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője is. Dr. Vinnai Győző a fejlesztés kapcsán elmondta, hogy megyén az árvíz szempontjából az egyik legveszélyeztetettebb megye, ezért az ehhez hasonló fejlesztések alapvető fontosságúak a jövőbeni árvízi védekezés szempontjából.


A védelmi rendszer a folyó bal partján csaknem két kilométer hosszban épült ki, a beruházás mobilgát létesítését is tartalmazta. A belvízvédelmi rendszer működtetése érdekében olyan elemeket is megépítettek, amelyek segítségével a község belterületéről vezethető el a csapadékvíz. Az összegből az önkormányzat még egy kaszálógépet is vehetett a karbantartáshoz.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és energia Operatív Program keretein belül meghirdetett „Önkormányzati árvízvédelmi fejlesztés” című pályázati kiírás alapvető célkitűzése, hogy azokon a településeken, vagy településrészeken, ahol nincs kiépített árvízvédelmi vonal, a legsürgősebb árvízvédelmi fejlesztési munkák megvalósuljanak.MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu