Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Virtuális oktatási rendszert fejlesztett ki az agrárszakképző intézmények számára

2021. december 07. 14:04
Virtuális oktatási rendszert fejlesztett ki az agrárszakképző intézmények számára

Az Agrárminisztérium támogatásával virtuális oktatási rendszert fejlesztett ki a Pix VR Training Kft.

A Pix VR Training Kft az agrárszakképző intézmények számára fejlesztett munka- és erőgépek használatát és karbantartását oktató virtuális rendszert.

 


Az oktatási fejlesztés segítéségével az erőgépeken tudnak digitálisan gyakorolni a gyerekek

 

A kutatás- fejlesztési projektet az Agrárminisztérium 236 millió forint támogatásával valósították meg. A kifejlesztett virtuális oktatási rendszer a piaci követelményekhez igazodó ismereteket ad át, miközben felkészíti a tanulókat a munkaerőpiaci környezetre.

 

Elsők között a Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában alkalmazták a rendszert, melynek legnagyobb előnye, hogy az oktatás helyétől, térben és időtől függetlenül bárhol és bármikor kivitelezhetik.

 

"Az oktatók programozói tudás nélkül, csupán a mozdulatsorok elvégzésével összeállíthatnak tréningeket, később pedig gyorsan módosíthatják és az igények alapján személyre szabhatják azokat. Az izommemória aktív használatával már a tényleges munkavégzés előtt rögzülnek a megfelelő mozdulatok, a megszerzett tudás így azonnal használható éles környezetben."

 

A digitalizáció segítségével a tanulók megismerik a munkagépek használatát és gyakorolhatnak rajtuk, emellett az oktatók is jobban felmérhetik a gyerekek képességeinek szintjét.

 

A tananyagban egy MTZ 892-es traktor karbantartási munkáit végezhetik el a diákok, amire egy munkagépet tudnak csatlakoztatni.

 

BG

Forrás: MTI, Profitline

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu