Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Uniós támogatással 670 millió forintból épült meg a kardosfai turisztikai komplexum

2015. July 26. 22:57
Uniós támogatással 670 millió forintból épült meg a kardosfai turisztikai komplexum

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át az uniós támogatással, 670 millió forintból megvalósult kardosfai turisztikai komplexumban a multifunkcionális csillagvizsgálót.

Július végén átadták a Zselici Csillagparkot szerdán a Somogy megyei Kardosfán. A különleges turisztikai komplexum átadóján Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondott beszédet. Közölte: bízik abban, hogy erősödik állami erdészetek elmúlt 5 évben elvégzett munkája, melynek során több mint 5,7 milliárd forint értékben elkészült 50 kilátó, 16 új szálláshely, 9 erdei iskola, 35 tanösvény és 3 új erdei vasutat is átadtak. Megjegyezte: ezek a beruházások nem csak élményt nyújtanak, de egyúttal hozzásegítenek a vidéki élet megismeréséhez.

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, beruházás, turizmus

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át az uniós támogatással, 670 millió forintból megvalósult kardosfai turisztikai komplexumban a multifunkcionális csillagvizsgálót

 




A beruházás része egy planetárium, két foglalkoztató terem, kiállítótér, a távcsöves megfigyelést szolgáló távcsőkupola, valamint egy 25 méter magas kilátó.  A 67-es főúttól alig több mint 8 kilométerre lévő komplexum közvetlen közelében korábban már megépült egy Ökoturisztikai és Konferenciaközpont, amely szálláshellyel és vendéglátással egészíti ki a csillagvizsgáló szolgáltatásait. A Zselici Csillagpark 9 munkahelyet teremtett, de a működés tapasztalatai alapján a létszám bővülhet a jövőben.

MTI/MCOnet


Fotó: Pelsőczy Csaba

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu