Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Új IT és szolgáltatóközpontot hoz létre a COSMO CONSULT Csoport

2021. szeptember 28. 15:10
Új IT és szolgáltatóközpontot hoz létre a COSMO CONSULT Csoport

Debrecenben és Szegeden nyit új irodákat a COSMO CONSULT Csoport magyarországi leányvállalata. A beruházás összköltségét 275 millió forinttal támogatja a Magyar Kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).

A vállalat Budapest és Sopron után Debrecenben és Szegeden nyitja meg új IT fejlesztő és szolgáltató központjait. A két új irodában a munkatársak elsődleges feladata lesz, hogy cégcsoport meglévő és új ügyfeleit támogassák a Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszerre való átállásában.

 

A szakember-utánképzés miatt stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek a Debreceni Egyetemmel és a szakképző centrumokkal

 

A debreceni ünnepségen jelen volt Sztáray Péter András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára, aki szerint a legfontosabb iparág a szolgáltatói szektor. Elmondta, hogy a COSMO CONSULT IT vállalat irodáinak létrehozásával 50 új munkahelyet teremt. A 785 millió forintba kerülő központok kialakításához 275 millió forinttal járult hozzá a magyar állam. Hozzátette még, hogy Debrecenben mostanában nagyon sok fejlesztés zajlik, ami megtestesíti a kormány és a városvezetés politikáját, mely a munkahelyteremtésre és a befektetésekre fókuszál.

 

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy főváros után Debrecen lett az IT szektor legnagyobb bázisa, jelen pillanatban 5100 fő dolgozik ezen a területen. Úgy látja, a városnak, hogy erősítse regionális központként való szerepét, két útja van: a gazdaságfejlesztés és az oktatásfejlesztés.

 

Uwe Bergmann, a vállalatcsoport alapítója és ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a COSMO CONSULT Csoport számára kiemelt jelentőségű a magyar leányvállalata, mert itt magasan képzett és tapasztalt szakemberekkel tudnak dolgozni. Magyarország és a vidék egyre vonzóbb beruházási helyszínek, ezért döntöttek arról, hogy Debrecenben és Szegeden nyitnak új irodákat.

 

Polocz Anett, a COSMO CONSULT magyarországi ügyvezetője büszke rá, hogy a magyar kormány és a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) segítségével megvalósulhatott a beruházás. Az 50 új kolléga munkájuk során napi szinten fogják alkalmazni legújabb technológiákat. A vállalat célja az országos lefedettség, két éven belül 50%-os növekedést terveznek elérni Magyarországon.

 

A cégcsoport a szakember-utánpótlás kinevelése miatt stratégiai együttműködési megállapodást köt a Debreceni Egyetemmel és a szakképző centrumokkal.

 

 

BG

Forrás: MTI, COSMO CONSULT

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu