Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.09. - kedd, Emőd napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Többszáz milliárdos beruházást valósít meg a Mercedes Kecskeméten

2022. július 25. 17:10
Többszáz milliárdos beruházást valósít meg a Mercedes Kecskeméten

A Mercedes 400 milliárd forint értékű kecskeméti beruházásához az állam is hozzájárul.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft elektromos gyártósorokkal bővíti magyarországi telephelyét. A beruházás 400 milliárd forintba kerül, amihez a magyar állam 14 milliárd forinttal járul hozzá.

 


Jelentős beruházást valósít meg a Mercedes gyár Kecskeméten

A Mercedes új gyártósorai az infrastrukturális fejlesztések és képzések indítása mellett munkahelyteremtéssel jár együtt a térségben.

 

A több mint 1 milliárd euró értékű beruházást az autógyár 2022-2026-os üzleti tervének megvalósítása keretében valósítják meg Kecskeméten. A beruházás fókuszában a gyártósorok további rugalmasabbá tétele, a digitalizáció és a fenntarthatóság van.

 

A kecskeméti gyárban az új MMA platform (Mercedes Modular Architecture) modelljeinek összeállítása 2024-től, míg az MB.EA platform (Mercedes-Benz Electric Architecture) egyik tisztán elektromos modelljének sorozatgyártása 2025-től indul. Új összeszerelő- és karosszériagyártó-sor épül, amelyek mellett a felületkezelés és fényezés folyamata is teljesen megújuló energiaforrásokra támaszkodik majd. Az új gyártósorok ellátását kizárólag zöldáram biztosítja majd, az energiaigény fedezésére nagyméretű napelemes rendszert telepítenek az üzemek tetejére.

 

Hazánk azért is egyedülálló, mert Németországon és Kínán kívül csak nálunk rendelkezik gyárral mindhárom német autómárka. Magyarország a világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó kapacitásával rendelkezik, míg ezek exportjában a globális ranglista ötödik helyén áll.

 

BG 

Forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu