Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Több milliárd forint értékű egészségipari beruházást valósult meg

2021. október 12. 15:00
Több milliárd forint értékű egészségipari beruházást valósult meg

A kormány támogatásával több milliárd forint értékű egészségipari beruházást valósított meg a MouldTech Systems Kft Zalaegerszegen.

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán jelentette be egy videóban, hogy a MouldTech Systems Kft több mint 4,4 milliárd forint értékű egészségipari beruházást valósított meg, melyhez az állam az Egészségipari Támogatási Program keretében 3,5 milliárd támogatást biztosított.

 A vállalat védőfelszereléseket gyártott a koronavírus járvány időszaka alatt

 

A MouldTech Systems Kft idén ünnepelte 20 éves fennállását. A vállalat kezdetben szerszámgyártással foglalkozott, később kutatás-fejlesztési tevékenységekbe kezdett. Az autóipar, orvosi műszerek, elektronikai és védelmi ipar beszállítójaként ismert vállalatnak saját kutatóközpontja és K+F részlege van.

 

A vállalat rendkívül gyorsan reagált a koronavírus helyzetre, saját fejlesztésű termékekkel és védőeszközökkel álltak elő pár héten belül, amit később kórházakba, iskolákba és állami intézményekbe továbbítottak.

 

Egyed Péter, a MouldTech Systems Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy minden infrastrukturális és technológiai beruházás rendelkezésükre áll, amivel a világ bármely pontján jelentkező igényt teljesíteni tudnak.

 

Molnár Gábor, a MouldTech Systems vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a járványhelyzet miatt logikus lett volna a kivárás, de bíztak a fellendülésben és a kollégáikban, ezért a hosszabb távú beruházás mellett döntöttek, ami jó döntésnek bizonyult.

 

Varga Mihály bejelentésében még elmondta, hogy hazánknak képesnek kell lennie a védekezésben használt eszközök kellő mennyiségű gyártására.

 

Az Egészségipari Támogatási Program keretében 83 egészségipari beruházást valósítanak meg a kormány 66 milliárd forint támogatásával.

 

BG

Forrás: MouldTech System Kft, MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu