Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Támogatással épült meg hazánk egyik legnagyobb játszótere Debrecenben

2022. August 22. 17:52
Támogatással épült meg hazánk egyik legnagyobb játszótere Debrecenben

A debreceni Nagyerdőben adták át Magyarország egyik legnagyobb játszóterét.

Rendkívül nagy érdeklődés mellett nyitották meg a Sziget-kék játszóteret a debreceni Nagyerdőben. A játszópark üde színfoltja a városnak és teljesen illeszkedik a Nagyerdő-komplex fejlesztési terveibe, melynek során megújult a Békás-tó és környéke, megépült a stadion, létrejött a ködszínház, és megvalósult a strandfejlesztés.

 

A gyerekek által birtokba vett, 58 ezer négyzetméter területen kialakított játszópark a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatán elnyert mintegy 1,5 milliárd forint támogatásból készült el.

 

Nagy érdeklődés mutatkozik a játszótér iránt

 

A fejlesztések tovább folytatódnak a strandfürdő, az állatkert megújításával, illetve a természettudományi múzeum beruházásával.

 

A játszóteret négy évszakos használatra a Tisza Építész Műterem Kft tervezte. A felújítás során törekedtek rá, higy megőrizzék az Ötholdas Pagony közkedvelt elemeit, amelyek népszerűek voltak a gyerekek körében.

 

Az egész évben használható tematikus játszóparkban egy ötszintes élménytorony is helyet kapott kilátó csúszdával, melynek legmagasabb szintjén, a játszótoronyban pedig a környező fák lombkoronái között futó akadálypályát alakítottak ki. Több mint nyolcvan játékelemet helyeztek el a területen, ahol egy minivárost is kialakítottak iskolával, bolttal, piaccal, bankkal, kórházzal, étteremmel és rendőrséggel.

 

BG

Forrás: MTI, Dehír

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu