Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Ruszinkó Ádám a zalakarosi fürdő beruházásairól

2015. September 27. 22:23
Ruszinkó Ádám a zalakarosi fürdő beruházásairól

Ruszinkó Ádám,  a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős államtitkára a zalakarosi fürdő megnyitásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen beszélt a komlexum  nagyszabású fejlesztéseiről.

Az önkormányzati tulajdonú részvénytársasággá válás óta a fürdő tárgyieszköz értéke közel nettó 7 milliárd forinttal növekedett, vagyis az 1992-es 334 millióról 2014-re 7 milliárd 320 millió forintra emelkedett. A pályázatokkal létrejött beruházások összértéke nettóban mintegy 5,5 milliárd forint, amelyből a pályázati támogatás összege 1 milliárd 655 millió forint volt. Az átlagosan 180 dolgozót foglalkoztató fürdőben a fejlesztések a megtermelt nyereségből, az önkormányzat által fel nem vett osztalékból, alaptőke-emelésből és pályázati forrásból, valamint beruházási, fejlesztési hitel bevonásával valósultak meg.

 

 

Videó összeállítás a Zalakarosi Fürdőről

 
A fürdő turizmust, a turizmus pedig várost teremtett a zalai dombok között, és mára az ország hatodik legnagyobb fürdője a zalakarosi, ahol több mint 27 millió vendég fordult meg a nyitás óta - mondta Ruszinkó Ádám,  a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős államtitkára. Novák Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) egyebek közt azt idézte fel, hogy a zalakarosi tucatnyi szálloda, a félezer magánszállás, a számtalan szolgáltatás és a most is zajló új fejlesztések mind a turizmusnak köszönhetőek, de ez azt is jelenti, hogy "a fürdő a térség boldogulásának záloga".

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu