Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Ötmilliárd forint támogatás a Bionikai Innovációs Központnak

2015. March 29. 22:31
Ötmilliárd forint támogatás a Bionikai Innovációs Központnak

Letették az alapkövét a  Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem együttműködésével létrejövő Bionikai Innovációs Központnak Budapest VIII. kerületében 2015.március 26-án.

beruházás,  Bionikai Innovációs Központ, BudapestA kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a BIK létrehozását, és ötmilliárd forint támogatást biztosít a beruházásra a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta: „Meggyőződésem, hogy ennek a központnak a létrehozása ilyen döntés volt, mivel kifejezi, hogy a kutatás-fejlesztést és az innovációt a jövőbe való és hosszabb távon kifizetődő beruházásnak tekintjük”.

A tervek szerint a hétszintes épületben több mint 5000 négyzetméter hasznos alapterületű kutatási és innovációs központot alakítanak ki. Az  21. század kívánalmainak megfelelő kutatólaborok és kiszolgáló helyiségek mellett abban helyet kapnak a tudományos eredmények bemutatásához nélkülözhetetlen konferenciatermek, valamint irodák, étterem és egyéb közösségi helyiségek is.NGM/MTI/MOCnet

 

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu