Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Orvostechnológiai üzemet adtak át Tatabányán

2017. October 25. 13:22
Orvostechnológiai üzemet adtak át Tatabányán

Az amerikai Becton, Dickinson and Company új üzemét adták át a tatabányai ipari parkban, hatmilliárd forintból egy tíz és fél ezer négyzetméteres üzem valósult meg, amely 2018-ban éri el teljes kapacitását, ekkor 8 ezer különféle terméket állít majd elő.

A beruházás részben európai uniós, részben egyedi kormánydöntésen alapuló támogatással valósult meg, 107 új munkahelyet teremtett, melyeknek többsége biológia, biokémia, valamint gyártás területén szerzett egyetemi, vagy posztgraduális végzettséget igényel. Az átadáson elhangzott, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között az évi kereskedelmi forgalom 8 milliárd dollár, az amerikai vállalatok csaknem 100 ezer embernek adnak munkát és ezzel az Amerikai Egyesült Államok a legnagyobb, nem európai befektető Magyarországon.

 

 

Tatabányán átadta új gyárát a Becton Dickinson

Hatmilliárd forintból egy tíz és fél ezer négyzetméteres üzem valósult meg Tatabányán 107 új munkahelyet teremtve

 

beruházással megvalósult létszámbővüléssel együtt a vállalat tatabányai érdekeltsége összesen több mint 700 embert foglalkoztat, ezzel a BD egyik legnagyobb gyárává lépett elő a világon. A Becton Dickinson 2016 novemberében jelentette be, hogy további 34 milliárd forintos beruházással bővíti tatabányai üzemét, amelyhez a kormány 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A fejlesztéssel bővítik a kapacitást 219 új munkahelyet teremtve. A bővítés várhatóan 3 évet vesz igénybe. A BD 2008 óta van jelen Magyarországon, az első, üvegfecskendőket gyártó üzemüket 2010 áprilisában adták át Tatabányán. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu