Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Négycsillagos szálloda épül Nyíregyházán

2018. May 22. 11:19
Négycsillagos szálloda épül Nyíregyházán

A Modern városok programban finanszírozott 3,1 milliárd forintból, valamint a társberuházó Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által adott 900 millió forintból épül fel a 122 szobás hotel Sóstógyógyfürdőn.

A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetheti az előreláthatólag 2018 végére megépülő négycsillagos nyíregyházi szállodát. A koncessziós üzemeltetésre kiírt hirdetmény iránt három pályázó érdeklődött, közülük egyedüliként a Hunguest nyújtott be érvényes ajánlatot, így a szállodalánc nyerte el a tíz évre szóló üzemeltetési jogot, öt év opciós meghosszabbítási lehetőséggel. Az önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. bankhitelből finanszírozza a rá eső beruházási összeget, a cél, hogy a felépülő szálloda a gyógyfürdőnek is jelentős bevétel-növekedést hoz.

 

Négycsillagos szálloda épül Nyíregyházán a Modern városok program keretében

Az év végére elkészülő hotel hatvanhat új munkahelyet teremt Nyíregyházán


A leendő szállodában minimum 50 ezres vendégforgalmat és 1,1 milliárd forint éves nettó árbevételt látnak reálisnak, amelyben benne vannak az épülő szálloda mellett lévő gyógyfürdőből származó bevételek is. A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálláshelyen egyebek mellett egy 195 férőhelyes teraszos étterem és egy 200 fős befogadóképességű konferenciaterem is helyet kap, illetve a szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik. A beruházás hatvanhat új munkahelyet teremt Nyíregyházán.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu