Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Napelem pályázat – tegyük élhetőbbé a jövőt!

2022. June 13. 14:40
Napelem pályázat – tegyük élhetőbbé a jövőt!

A napelem pályázat elsősorban azoknak a környezettudatos, modern gondolkodású személyeknek nyújthat felbecsülhetetlen értékű segítséget, akik a zöld energiaforrások híveinek vallják magukat.

Napelem pályázat – legyen a jövő sokkal zöldebb

 

A 2021-ben elindított otthonfelújítási program keretén belül azok, akik komolyan gondolkodnak napelemes rendszer telepítésében, állami támogatást igényelhetnek a telepíteni kívánt rendszerre. A sikeres pályázók 50%-os anyagi támogatásban részesülhetnek. Az 50%-os támogatás fele-fele arányban fedezi az anyagköltséget és a telepítés munkadíját.

 

Néhány szóban az 50%-os állami támogatásról

 

Az 50%-os napelem pályázat keretén belül akár 3 millió Forintot is visszakaphatunk a végső összegből. Ezt a pénzt használhatjuk a már meglévő napelemes rendszer bővítésére, korszerűsítésére, de természetesen új szolárrendszer telepítésére is. A program keretén belül az 50%-os anyagi hozzájárulást nem a projekt elkezdésének pillanatában (tehát nem előre), hanem minden esetben utólag igényelhetjük meg. Az önerő, a projekt egészét teljes mértékben fedező anyagi tőke megléte tehát elengedhetetlen.

 

50%-os napelem pályázat – minden számlát kötelesek vagyunk felmutatni

 

A tender alapfeltétele a munkálatok folyamán begyűjtött számlák kivétel nélküli felmutatása. Ez még nem minden: a számlák mellett kötelesek vagyunk felmutatni a választott kivitelezőcéggel kötött szerződést is az illetékes szerveknek, annak érdekében, hogy indulhassunk az 50%-os állami támogatással igényelhető napelem pályázaton. A munkálatok befejezése után 60 nap áll a rendelkezésünkre a pályázat megigényléséhez.

 

50%-os napelem pályázat – a tapasztalatok önmagukért beszélnek

 

A pályázati kérelem benyújtása után az illetékesek 30 napos elbírálási időkeretben döntenek a tenderekről. A sikeres pályázók a döntéshozatalt követő 5 napon belül megkapják az esetükben releváns összeget. Az eddigi pályázók egybecsengő véleménye abszolút pozitív: az elbírálás minden szempontból korrekt, a kifizetés pedig valóban néhány napon belül megtörténik a döntéshozatalt követően.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu