Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Munkahelyteremtő, és turisztikai beruházások

2015. June 28. 21:20
Munkahelyteremtő, és turisztikai beruházások

Ezen a héten több beruházás is átadásra került Magyarországon, amelyek közül kettőt mutatunk most be, amelyek a maguk területén kiemelkednek.

A Tetra Pak új gyártósorának átadása Zsigó Róbert államtitkár szerint azért is fontos, mert a magyar gazdaság egyik kitörési pontja a minőségi élelmiszertermelés. Az élelmiszer-feldolgozás területén nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedő jelentőségű beruházást valósított meg a Tetra Pak – mondta Zsigó Róbert. A budaörsi cég három év alatt 14 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre, melynek eredménye az új gyártósor és 45 új munkahely.Az államtitkár fontosnak nevezte a nagyvállalatok munkahelyteremtő, környezetbarát és a fenntartható fejlődésre való törekvését éppúgy, mint azt, hogy az itthon megtermelt élelmiszereket hazai munkaerő alkalmazásával dolgozzák fel.

 

 

Fejlesztés a Tetra Pak budaörsi üzemében

 A Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes helyettes államtitkára, Ruszinkó Ádám a csaknem félmilliárd forintos beruházással, 160 millió forintos uniós támogatással felújított Hotel Európa Fit fejlesztéseinek avatásán vett részt Hévizen. Ruszinkó Ádám elmondta: A mostani európai uniós fejlesztési ciklusban, 2014 és 2020 között mintegy 230 milliárd forint támogatás jut a turisztikai ágazatnak, de egyéb gazdasági célokra további milliárdokra is pályázhatnak az ágazat szereplői. Az önkormányzatok pedig - gyógyhelyek, turisztikai központok esztétikai és infrastrukturális beruházásaira - továbbra is nyerhetnek majd vissza nem térítendő támogatásokat - tette hozzá.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu