Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.02. - péntek, Petra napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Megújult a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda

2018. július 17. 12:29
Megújult a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda

Mintegy 180 millió forintból újult meg a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda, a beruházást 140 millió forinttal támogatta a kormány.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára kiemelte: az apátság által működtetett és felújított cukrászda közösséget teremt, és bemutatja, hogy az egyház a társadalom olyan szerves részét képező közösség, "melyre támaszkodhatunk, amelytől tanulhatunk, és amely teljes természetességgel velünk együtt él". Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a Balaton Európa legbiztonságosabb és legvonzóbb idegenforgalmi régiója legyen. Ezt a célt szolgálja a bencés szerzetesközösség által végzett fejlesztés is - mondta.

 

Kormányzati támogatással megújult a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda

Kormányzati támogatással megújult a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda

 

Az apátság célja, hogy a Tihanyba érkezők élményszerűen, hitelesen tudják megtapasztalni azt a gazdag szerzetesi hagyományt, amelynek alapvető eleme a lelki szellemi és testi felüdülés. A mintegy 180 millió forintos beruházás során modern, a megnövekedett vendégforgalom kiszolgálására alkalmas melegkonyhát és cukrászműhelyt hoztak létre, valamint kicserélték a Balatonra néző panorámaablakokat is. Az Apátsági Rege Cukrászdában olyan süteményeket és meleg ételeket kínálnak majd, amelyek a szerzetesi hagyományokból merítkeznek. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu