Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.20. - vasárnap, Friderika napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Még idén indul a Fertő tó partjának fejlesztése

2018. június 19. 12:14
Még idén indul a Fertő tó partjának fejlesztése

A Modern városok program keretében a terület-előkészítési munkálatokkal az idei év utolsó negyedévében indul a Fertő tó magyarországi  partjának harmincmilliárd forintos turisztikai fejlesztése, ami az előzetes tervek szerint 2020-2021-re készül el két ütemben.

Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta: a kormányzati támogatásból megvalósuló fejlesztés alapvetően meghatározza majd a turisztikai térség megítélését. A cél egy modern, családbarát turisztikai centrum létrehozása. Egyebek mellett fejlesztik a strand területét, olyan látogatóközpontot alakítanak ki, ahol a térség turisztikai érdekességeit mutatják be, sporttelepet és kempinget hoznak létre, fejlesztik a vitorlás kikötőt, és a jelenlegi háromszázról ötszázra növelik majd a horgász kikötőhelyek számát. 

 

Még idén indul a Fertő tó partjának fejlesztése

Orbán Viktor és Fodor Tamás 2015. március 25-én írták alá a Modern városok program megállapodást

 

A beruházás eredményeként a közlekedési körülmények és a szolgáltatói létesítmények modernek és egységesek lesznek. Tima Zoltán építész azt hangoztatta, hogy ezzel a fejlesztéssel a tó magyar oldalának több évtizedes lemaradását pótolják. A tervezésnél azt is figyelembe vették, hogy a beruházás elemei ökológiai szempontból is fenntarthatóak legyenek. A Fertő tó turisztikai célú fejlesztését is tartalmazó Modern városok program megállapodást 2015. március 25-én írta alá Orbán Viktor miniszterelnök és Fodor Tamás, Sopron polgármestere. A megállapodás a tó fejlesztésén túl a közlekedést, a történelmi belváros műemlék épületeinek felújítását, valamint egy új ipari és gazdasági övezet kialakítását célozza. 

 

MTI/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu