Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.28. - kedd, Levente, Irén napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Legyőzhetjük a koronavírus okozta kiszolgáltatottságot a pilisborosjenői gyógyszeripari beruházással

2021. március 26. 09:34
Legyőzhetjük a koronavírus okozta kiszolgáltatottságot a pilisborosjenői gyógyszeripari beruházással

Az Egészségipari Támogatási Program keretében a Meditop Gyógyszeripari Kft 1,6 milliárdos fejlesztésével új szakasz kezdődik a koronavírus elleni küzdelemben. Nem leszünk többé kiszolgáltatva külföldnek, mert az orvosi maszkok gyártásában, továbbá a gumikesztyűk készítésében önellátóvá válhatunk.

 

Több mint 1,5 milliárdos beruházást adtak át Pilisborosjenőn Varga Mihály pénzügyminiszter jelenlétében. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy a kormány azon dolgozik, hogy magyar vállalkozásokkal együtt újabb egészségügyi fejlesztések, beruházások induljanak hazánkban.

 

Az eddig 230 főt foglalkoztató Meditop Gyógyszeripari Kft. újabb 10 munkahelyet hozott létre a támogatás segítségével. Varga Mihály pénzügyminiszter fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a cég olyan berendezéseket vásárolt, amellyel a koronavírusos betegek gyógyításához szükséges gyógyszerek és fejlesztések megvalósításához kellenek.

 


A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a vállalat január óta 5 millió darab favipiravír tablettát állított elő, mely a betegek kezelése során alkalmaznak.

A kormány az Egészségipari Támogatási Program keretében 50 hazai vállalkozás 70 milliárdos beruházásokról döntött. A cél a munkahelyek megőrzése, újak teremtése és a gazdaság minél előbbi sikeres újraindítása.

 

BG

Forrás: HelloVidék/HVG

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu